Joukkueenjohtajat ja huoltajat

JOJOT eli joukkueenjohtajat

Joukkueenjohtaja valitaan kauden alussa joukkueen ensimmäisessä pukkaripalaverissa. Jojotoiminnasta vastaa vastuujojo, joka kutsuu jojot koolle yleensä kerran kaudessa. Jojo toimii linkkinä vanhempien, valmentajien ja seuran välillä, on kannustava ja luo hyvää ilmapiiriä.

Jojon tehtävänä on joukkueen valmentajien työn helpottaminen osallistumalla juoksevien asioiden hoitamiseen. Tällöin valmentajat voivat keskittyä varsinaiseen työhönsä, valmentamiseen. Jojo huolehtii seuralta tulevien asioiden tiedottamisesta oman joukkueensa vanhemmille ja rekrytoi vanhempia vapaaehtoistehtäviin, esim. seuran järjestämiin kilpailuihin. Jojo laatii kauden alussa yhdessä valmentajien kanssa vastuujojon tukemana budjetin, jonka perusteella kilpailuihin osallistuville joukkueille laaditaan toimintamaksu. Lisäksi jojo osallistuu joukkueen vaate- ja tarvikehankintoihin, huolehtii kisoihin riittävän määrän huoltajia ja osallistuu kisamatkojen muihin järjestelyihin.

 

Huoltajat

Huoltajien lukumäärä on jokaisen ryhmän valmentajan päätettävissä kuitenkin niin, että ryhmän koko ja voimistelijoiden ikä otetaan määrää mietittäessä huomioon. Huoltajan vastuu alkaa bussi- tai junamatkan alkaessa ja päättyy, kun vanhemmat hakevat voimistelijat kisapaikalta tai kun palataan bussi- tai junamatkan jälkeen sovittuun paikkaan, josta vanhemmat noutavat lapsensa.Huoltajat vastaavat voimistelijoista koko matkan ajan ympäri vuorokauden.

Majoituttaessa huoltajat yöpyvät voimistelijoiden kanssa ja huolehtivat suihkussa käynnit, hampaiden pesut yms., mutta iltatoimet kuten nukkumaanmenoajat ja herätykset sovitaan valmentajien kanssa.

Huoltajan tehtävänä on keskittyä omaan ryhmäänsä ja antaa muiden ryhmien huoltajille ja valmentajille työrauha. Tehtävä on huolehtia tytöistä kun valmentajat eivät ole paikalla. Huoltaja on kisoissa voimistelijaa varten, mutta antaa voimistelijalle ja valmentajalle rauhan keskittyä suoritukseen.

Huoltajan vastuulla on, että matkat kisapaikalla sujuvat turvallisesti. Huoltaja huolehtii myös päivän aikataulusta eli että voimistelijat ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ruokailussa huoltaja pitää huolta siitä, että kaikki saavat ruokaa ja myös syövät riittävästi.

Onnettomuuden sattuessa huoltaja huolehtii voimistelijan ensiapuun ja tiedottaa valmentajalle.

Huoltaja säilyttää voimistelijoiden arvotavaroita kisapäivän aikana. Huoltajan vastuulla on katsoa, että voimistelijat pitävät kiinni yleisestä siisteydestä (bussimatkat, pukuhuoneet, majoitustilat, katsomo jne.) ja käyttäytyvät muutenkin rehdin urheiluhengen mukaisesti.

Huoltajan tehtävänä on myös luoda positiivista henkeä joukkueeseen; lohduttaa ja kannustaa!