Perustietoa ja tuntikuvaukset

Kuva: Taiteen kotitalo Teos: Juha Lahtinen

Ryhmäliikunnan kevätkausi 15.1.-10.5.2024.

Talvilomaviikolla 8 ei ole tunteja!

Maanantai

Aamustartti (Ikiliike)

Klo 9-10 Eerontien sali

Alkulämmittelyn jälkeen perusliikkeitä, pystyasentoa ja isoja lihasryhmiä hyväksikäyttäen. Lattialla etsitään ja vahvistetaan syviä lihaksia. Tunnin lopussa venyttelyt. Käytämme  välillä kuminauhoja ja keppejä. Tunti on kaikille sopivaa perusliikkumista, jossa keskitytään oman kehon hallintaa tukeviin liikkeisiin. Sopii myös aloittaville jumppaajille ikään katsomatta.
Ikiliike-tunti

VOIMA

Klo 18-19

Kalevan koulu

Voimatreeni on kokonaisvaltainen lihaskuntotunti, jossa eri lihasryhmiä vahvistetaan erilaisten välineiden sekä oman kehon painon avulla. Pääasiassa tunnilla tehdään lihasvoimaharjoitteita levypainoja, tankoja ja kuminauhoja käyttäen. Tunnin alussa on lyhyt lämmittely askelsarjan muodossa ja lopuksi pienet palauttavat venyttelyt. 

Core ja kehonhuolto

Klo 19-20

Kalevan koulu

Core-tunnin liikkeet ovat toiminnallisia ja vatsalihaksiasi monipuolisesti haastavia. Tällä ryhmäliikuntatunnilla pääfokus on keskivartalon lihaksissa, mutta tunnilla vahvistat myös kehosi muita lihasryhmiä käyttäen apuna omaa kehon painoa. Kehonhuoltoon kuuluu aktiivisia liikkuvuusliikkeitä selälle, lonkille ja niska-hartiaseudulle, dynaamista venyttelyä unohtamatta.

TiistaiDanceFit

Klo 18-19

Svenskbacka skola

Tanssia ja lihaskuntoa samalla tunnilla. Ihana sekoitus reippaita ja helppoja tansseja sekä seisten että lattiatasossa tehtyjä lihaskuntoliikkeitä. Saat varman hien ja hengästyt! Bonuksena iloinen mieli ja loistava olo! Rentoa tekemistä omien taitojen ja kykyjen mukaan. Tule innostumaan monipuolisestra tunnista ja hauskasta seurasta!

Keskiviikko

Kehonhallinta - tasapaino 

(Ikiliike)

Klo 10-11

Eerontien sali

Monipuolisesti liikuntakykyä ja kuntoa ylläpitävä tunti, jossa keskitytään myös tasapainon ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä lihaskunnon vahvistamiseen. Käytämme eri välineitä. Tunti sisältää alkulämmittelyn sekä loppuvenyttelyt. Välillä ryhmässä pelataan ja leikitään, joten tunti ei sovellu tosikoille. Ikiliike-tunti

TeemaMix

Klo 19-20 Päivölänlaakson koulu

Teemamix-tunnilla on monipuolista harjoitusta koko keholle. Tunneilla tehdään teemoittain käsipainoilla, voimatangoilla, steppilaudoilla tai keppejä käyttäen koko vartaloa/kehoa vahvistavaa treeniä/harjoitusta.

Selkäystävällinen joogapilates

Klo 20-21 Päivölänlaakson koulu

Joogapilateksassa yhdistyvät joogan ja pilateksen parhaat tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä tukevat osiot. Tunnilla tehdään liikkuvuus-, tasapaino- ja alaraajojen voimaa lisääviä harjoitteita.

Torstai

Tuolijumppa (Ikiliike)

Klo 11-12 Viertola

Jumppaa tuolilla istuen rennosti hyvällä mielellä. Musiikki ja mielikuvat vievät rentoon liikuntahetkeen, jossa huomioidaan koko keho. Soveltuu sekä ikääntyneille että henkilöille, joilla on liikuntarajoitteita.
Ikiliike-tunti

TehoKeho

Klo 18-19

Kalevan koulu

Monipuolista ja tehokasta liikuntaa. Tunti sisältää helpon alkulämmittelyn, jonka jälkeen teemme lihaskuntoa pattereina ja välissä on noin 2 min sykkeen nostoja. Jokainen voi säädellä kuormitustaan sillä, tekeekö sykkeen nostot hypyillä vai ilman.  Tunti kehittää ja ylläpitää hyvää lihaskuntoa sekä hapenottokykyä. Lopuksi lyhyet venytykset 5-10 min. 

Miesten treeni

Klo 19-20

Kalevan koulu

Tunti on tehopaketti miehille. Alussa teemme pidemmät lämmittelyt helpoin askelluksin, jonka jälkeen keskitymme lihaskunnon harjoittamiseen omalla keholla (+ salin välineet) unohtamatta pieniä sykkeen nostoja harjoitteiden väleissä. Lopuksi lyhyet venyttelyt 5-10 min.

Tanssillinen voimistelu   

Klo 19-20

Savion koulu

Tanssillinen voimistelu on kokonaisvaltaista liikuntaa, jossa yhdistyy tanssin hauskuus ja voimistelun keveys. Tanssillinen voimistelu kehittää kunnon ja taidon lisäksi myös luovuutta ja sen perustana on keskivartalosta lähtevä, virtaava liike.

Perjantai

Ryhtijumppa (Ikiliike)

Klo 9-10

Eerontien sali

Harjoitusten avulla vahvistat kaikkia keskivartalon lihaksia, parannat selän hallintaa ja liikkuvuutta. Keskivartalon syvät tukilihakset ylläpitävät kehon hyvää asentoa, ne tukevat lantiota ja kannattelevat samalla kehon asentoa

Body

Klo 18-19

Savion koulu

Body on kaikille sopiva, kokokehon lihaskuntotunti, jossa omaa kehonpainoa käyttäen tehdään erilaisia lihaskuntoharjoituksia. Tuntisisältö vaihtelee ohjaajittain.Jumppakortti ja jäsenkortti tulee pitää mukana jokaisella tunnilla. Ennen kuin olet saanut jumppakortin voit jumpata näyttämällä maksukuitit.

Ikiliike-kortilla voit osallistua kaikille Ikiliike-tunnuksella merkityille tunneille. Ikiliike-tunneille voi myös osallistua muilla jumppakorteilla.


Peruutetut salivuorot ja tunnit päivitetään myClubiin, nettisivuille ja Facebookiin. Oikeudet tunti-, paikka- ja ohjaajamuutoksiin pidetään seuralla.

Mikäli kolmella peräkkäisellä kerralla tunnilla on alle 10 osallistujaa,joudumme taloudellisista syistä arvioimaan kannattavuutta ja tunnin lopettamista. Mikäli tuntia ei ko kaudella jatketa, ostettua jumppakorttia / maksettuja maksuja ei palauteta. 

Mikäli tunnille tulee vähemmän kuin kuusi jumpparia, tunti voidaan jättää pitämättä.

Muistathan ottaa muut jumpparit huomioon myös hajusteiden osalta, ne saattavat jo sellaisenaan olla liikaa varsinkin niille herkistyneille. Kuntoillessa nousseen hien ja esimerkiksi liiallisen hajuveden yhdistelmä ei luo viihtyisää liikuntailmapiiriä - jätäthän siis lempituoksusi kotiin, kun tulet liikuntatunnille.