Perustietoa ja tuntikuvaukset

Kuva: Taiteen kotitalo Teos: Juha Lahtinen

Ryhmäliikunnan syyskausi 19.08.-15.12.2024 ja kevätkausi 13.01.-11.05.2025.

Syys- ja hiintolomaviikoilla ei ole tunteja!

Maanantai

Aamustartti (Ikiliike)

Klo 9-10 Eerontien sali

Alkulämmittelyn jälkeen perusliikkeitä, pystyasentoa ja isoja lihasryhmiä hyväksikäyttäen. Lattialla etsitään ja vahvistetaan syviä lihaksia. Tunnin lopussa venyttelyt. Käytämme  välillä kuminauhoja ja keppejä. Tunti on kaikille sopivaa perusliikkumista, jossa keskitytään oman kehon hallintaa tukeviin liikkeisiin. Sopii myös aloittaville jumppaajille ikään katsomatta.
Ikiliike-tunti

Kahvakuula

Klo 18:30-19:30

Sompion koulu,

palloiluhalli

Kahvakuula tunnilla kehitetään lihaskuntoa, kehonhallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Tunneilla tehdään vaihtelevasti koko kehoa ja eri lihasryhmiä kuormittavia liikkeitä.

Lisätieto: Tunnille tarvitset oman kahvakuulan/kuulat, suositeltavan kokoinen kahvakuula naisille on 6–8 kg. 

Kehonhuolto ja venyttely

Klo 19:30-20:30

Sompion koulu,

palloiluhalli

Kehonhuolto on kokonaisvaltaista kehon ylläpitoa ja huolenpitoa.

Tunti sisältää lihasten kevyttä lämmittelyä, tasapainoharjoittelua, keskivartalon vahvistamista ja erilaisia venyttelyjä.

Tiistai

Kuntotanssi

Klo 18:30-19:30

Svenskbacka skola

Hauska ja hikinen tanssillinen tunti, mikä etenee musiikkikappale kerrallaan tyylistä ja tunnelmasta toiseen. Askeleet myötäilevät sillä hetkellä soivalle musiikkityylille ominaista rytmitystä ja liikekieli sovitetaan eri tanssityylien mukaiseksi. Liikkeet voi jokainen tehdä oman taitotasonsa mukaisesti, omalla tyylillä ja teholla.

Keskiviikko

Keho ja tasapaino 

(Ikiliike)

Klo 10-11

Eerontien sali

Monipuolisesti liikuntakykyä ja kuntoa ylläpitävä tunti, jossa keskitytään myös tasapainon ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä lihaskunnon vahvistamiseen. Käytämme eri välineitä. Tunti sisältää alkulämmittelyn sekä loppuvenyttelyt. Välillä ryhmässä pelataan ja leikitään, joten tunti ei sovellu tosikoille. Ikiliike-tunti

TeemaMix

Klo 19-20 Päivölänlaakson koulu

Teemamix-tunnilla on monipuolista harjoitusta koko keholle. Tunneilla tehdään teemoittain käsipainoilla, voimatangoilla, steppilaudoilla tai keppejä käyttäen koko vartaloa/kehoa vahvistavaa treeniä/harjoitusta.

Torstai

Tuolijumppa (Ikiliike)

Klo 11-12 Viertola

Jumppaa tuolilla istuen rennosti hyvällä mielellä. Musiikki ja mielikuvat vievät rentoon liikuntahetkeen, jossa huomioidaan koko keho. Soveltuu sekä ikääntyneille että henkilöille, joilla on liikuntarajoitteita.
Ikiliike-tunti

TehoKeho

Klo 18:30-19:30

Kalevan koulu

Monipuolista ja tehokasta liikuntaa. Tunti sisältää helpon alkulämmittelyn, jonka jälkeen teemme lihaskuntoa pattereina ja välissä on noin 2 min sykkeen nostoja. Jokainen voi säädellä kuormitustaan sillä, tekeekö sykkeen nostot hypyillä vai ilman.  Tunti kehittää ja ylläpitää hyvää lihaskuntoa sekä hapenottokykyä. Lopuksi lyhyet venytykset 5-10 min. 

Miesten treeni

Klo 19:30-20:30

Kalevan koulu

Tunti on tehopaketti miehille. Alussa teemme pidemmät lämmittelyt helpoin askelluksin, jonka jälkeen keskitymme lihaskunnon harjoittamiseen omalla keholla (+ salin välineet) unohtamatta pieniä sykkeen nostoja harjoitteiden väleissä. Lopuksi lyhyet venyttelyt 5-10 min.

Perjantai

Ryhtijumppa (Ikiliike)

Klo 9-10

Eerontien sali

Harjoitusten avulla vahvistat kaikkia keskivartalon lihaksia, parannat selän hallintaa ja liikkuvuutta. Keskivartalon syvät tukilihakset ylläpitävät kehon hyvää asentoa, ne tukevat lantiota ja kannattelevat samalla kehon asentoa

Body

Klo 18:30-19:30

Savion koulu

Body on kaikille sopiva, kokokehon lihaskuntotunti, jossa omaa kehonpainoa käyttäen tehdään erilaisia lihaskuntoharjoituksia. Tuntisisältö vaihtelee ohjaajittain.

Sunnuntai

Aikuisten kilpa-aerobic

Klo 18:30-20:00

KNV halli Loikkala

Aerobic harraste aikuiset on suunnattu kaikentasoisille yli 17-vuotiaille. Ryhmässä voi harrastaa miehet ja naiset. Ryhmässä harjoitellaan kilpa-aerobicin perusteita ja kehitetään lihaskuntoa, liikkuvuutta ja kestävyyttä. Ryhmässä huomioidaan harrastajan taso ja kaikille tarjotaan oman tasoista haastetta. Ryhmä esiintyy seuran kevät- ja joulunäytöksissä aerodance-tyylisellä ohjelmalla. 


Jumppakortti ja jäsenkortti tulee pitää mukana jokaisella tunnilla. Ennen kuin olet saanut jumppakortin voit jumpata näyttämällä maksukuitit.

Ikiliike-kortilla voit osallistua kaikille Ikiliike-tunnuksella merkityille tunneille. Ikiliike-tunneille voi myös osallistua muilla jumppakorteilla.


Peruutetut salivuorot ja tunnit päivitetään myClubiin, nettisivuille ja Facebookiin. Oikeudet tunti-, paikka- ja ohjaajamuutoksiin pidetään seuralla.

Mikäli kolmella peräkkäisellä kerralla tunnilla on alle 10 osallistujaa,joudumme taloudellisista syistä arvioimaan kannattavuutta ja tunnin lopettamista. Mikäli tuntia ei ko kaudella jatketa, ostettua jumppakorttia / maksettuja maksuja ei palauteta. 

Mikäli tunnille tulee vähemmän kuin kuusi jumpparia, tunti voidaan jättää pitämättä.

Muistathan ottaa muut jumpparit huomioon myös hajusteiden osalta, ne saattavat jo sellaisenaan olla liikaa varsinkin niille herkistyneille. Kuntoillessa nousseen hien ja esimerkiksi liiallisen hajuveden yhdistelmä ei luo viihtyisää liikuntailmapiiriä - jätäthän siis lempituoksusi kotiin, kun tulet liikuntatunnille.