VALMENTAJAT

Keravan Voimistelijoissa valmentavat kouluttautuneet ja kokeneet valmentajat!

Valmentajat etenevät Voimisteluliiton koulutusportaita pitkin voimisteluohjaajan koulutuksesta lajitaitokoulutuksiin aina lajitutkinnolle saakka. Myös tuomarikoulutukset kuuluvat olennaisena osana koulutusportaisiin. Kaikilla valmentajilla on oma koulutussuunnitelmansa ja tavoitteena on, että kerran vuodessa jokainen valmentaja osallistuu koulutukseen.

Kreeta Nevantaus (vanhempainvapaalla)

valmennuskoordinaattori

Valmennettava tiimi: Team Junnut, Team prennut, Team Minit

Koulutus: Olen valmistunut vuonna 2019 kasvatustieteiden maisteriksi ja liikunnanopettajaksi Jyväskylän yliopistosta sekä ammattivalmentajaksi Vierumäen urheiluopistosta. Voimisteluliiton koulutuksista olen suorittanut tasot 1-3 (kilpa-aerobicin lajitutkinto). 

Historia: Sydäntäni lähinnä olevat lajit ovat aina olleet tanssi ja kilpa-aerobic. Kilpa-aerobicissa kilpailin itse vuosina 2008-2019. Lisäksi olen harrastanut telinevoimistelua harrastetasolla. Valmentamisen olen aloittanut vuonna 2010 Jyväskylässä, jossa ohjasin kilpa-aerobicin valmennusryhmiä sekä telinevoimistelun harrasteryhmiä. Valmentaminen on ollut intohimoni noista vuosista saakka, ja olenkin päässyt vuosien aikana valmentamaan valtavan määrän upeita voimistelijoita harrastelijoista arvokisaedustajiin saakka. 

Ajatuksia valmentamisesta: Valmennusideologiani keskiössä on urheilija itse sekä hänen toiveensa ja unelmansa asioista, joita hän haluaa urheilussa saavuttaa. Koen kunniatehtäväksi saada olla tukemassa urheilijaa hänen kasvunsa ja kehityksensä vaiheissa, ja nähdä vuosien ja josksu jopa vuosikymmenen yhteistyön tuloksia. Liikuntaharrastus antaa mielestäni loistavat puitteet elämässä tarvittavien taitojen harjoitteluun. Harjoituksissa treenataankin paitsi omia urheilutavoitteita, myös elämää varten. 


Camilla Bergström 

valmennuskoordinaattori

Valmennettavat tiimit: Team Minit, Team Junnut

Koulutus: Voimisteluliiton II-tason valmentajakoulutus ja II-tason tuomari.

Historia:  Oma kilpa-aerobicurani alkoi vuonna 2007, kun aloitin lajin harrastamisen. Harrastin kilpa-aerobiccia vuoteen 2019 saakka. Matkaan on jäänyt useita SM-kisamitaleja. Olen edustanut Suomea kahdesti EM-kilpailuissa joukkueeni kanssa sekä yksilöllä muissa kansainvälisissä kilpailuissa. Valmentamisen olen aloittanut syksyllä 2014 urheilu-urani ohella.

Ajatuksia valmentamisesta: Minulle on tärkeää saada jakaa omaa osaamistani ja tietämystäni tuleville ja nykyisille voimistelijoille. Valmentaja on tärkeä tukipilari koko voimistelijan uran aikana ja on upeaa saada olla osa urheilijan matkaa. Valmentamisessa ehdottomasti parasta on nähdä valmennettavien kehitys ja uusien asioiden oppiminen sekä päästä elämään ylä- ja alamäet yhdessä omien valmennettavien kanssa.


Mette Mehtäläinen

Valmennettava tiimi: Team Junnut ja Team Kirput

Koulutus: Olen valmistunut Helsingin yliopistolta kasvatustieteen maisteriksi. Voimisteluliiton koulutuksista olen käynyt II-tason valmentajakoulutuksen. Lisäksi minulla on 4-tason Brevet- eli kansainvälinen tuomarikortti.

Historia: Polkuni KNV:ssa alkoi vuonna 2006 kilpa-aerobicin parissa, jota harrastin 9 vuotta. Ohjaamisen aloitin lastenryhmissä vuonna 2010. Vuonna 2012 aloitin kilpa-aerobicin harrasteryhmien apuvalmentajana ja valmennusryhmien tiimeissä aloitin vuonna 2014. Tällä hetkellä toimin Team Junnujen ja Team Kirppujen vastuuvalmentajana.

Ajatuksia valmentamisesta: Treenaamisen ilo ja onnistumiset saavat hyvälle tuulelle. On mahtavaa olla mukana valmennustoiminnassa, kun huomaa harjoittelun tuottaman kehityksen ja saa seurata vierestä, kun valmenettavat kasvavat huimaa vauhtia vanhemmiksi. Tässä lajissa ei tule ikinä täydelliseksi, vaan aina löytyy harjoiteltavaa ja kehitettävää niin urheilijana kuin valmentajanakin!
Iida Happo

Valmennettavat tiimit: Team Junnut ja Team Minit

Koulutus: Valmistuin keväällä 2018 ylioppilaaksi. Voimisteluliiton koulutuksista olen käynyt Voimistelukoulu - koulutuksesta osat I & II ja Monipuolista harjoittelua koulutuksen.

Historia: Aloitin valmentamisen apuvalmentajana vuonna 2015 ryhmässä Team Minit ja siirryin valmentamaan Minibic 2011-2013 syntyneiden ryhmää vuosina 2017 ja 2018. Minibicistä siirryin valmentamaan Team M ryhmää syksyllä 2018. Nykyisin valmennan Team C&I ja Team M ryhmissä.

Ajatuksia valmentamisesta: Olen itse harrastanut kilpa-aerobiccia vuodesta 2006 alkaen ja minusta on ihanaa päästä jakamaan tietoani mikä on vuosien varrella kertynyt. Parasta valmentamisessa on saada nähdä onnistumisen tunteet, joiden eteen on tehty paljon töitä ja päästä kokemaan elämän eri vaiheita valmennettavien kanssa.


Hanna Tikkanen

Valmennettava tiimi: Team Prennut

Koulutus: Valmistuin keväällä 2018 ylioppilaaksi. Opiskelen tällä hetkellä sairaanhoitajaksi AMK:ssa. Valmentajakoulutuksessa olen tasolla I, lisäksi olen III-tason tuomari.

Historia: Aloitin kilpa-aerobicin vuonna 2010, harrastin lajia 6 vuotta. Vuonna 2017 aloin toimia tuomarina ja valmentamisen aloitin Minibicci-ryhmästä syksyllä 2018.

Ajatuksia valmentamisesta: Valmentamisessa parasta on nähdä omien valmennettavien kehittyvän ja kasvavan sekä päästä jakamaan onnistumisen hetkiä heidän kanssaan. Mahtavaa on myös se, että voimistelijat itse opettavat minua ja auttavat näin minua kehittymään jatkuvasti valmentajana.