TERVEYDENHUOLTO

Kilpaurheilija tarvitsee iästään, kilpailutasostaan ja harjoittelumäärästään riippuen ympärilleen terveydenhuoltotiimiä, johon voi kuulua esimerkiksi fysioterapeutti, hieroja ja urheilulääkäri. Terveydenhuoltotiimin tehtävänä on tukea urheilijan hyvinvointia ja terveyttä, jotta terveiden harjoittelupäivien määrä pystytään maksimoimaan. 

KNV:n yhteistyökumppanina toimii Anatomia-Agentti, joka tarjoaa klassista hierontaa sekä urheiluhierontaa 20% alennuksella KNV:n jäsenille. Lisätietoa ja linkki ajanvaraukseen.

Kilpa-aerobicin puolella on aloitettu syksyllä 2021 yhteistyö fysioterapeutti Pasi Sinisalon kanssa. Lihastasapainokartoitukset ja kehonhuoltoharjoitukset tulevat pakolliseksi osaksi kilpaurheilijan harjoitusohjelmaa SM-linjalla, kun harjoitusmäärä nousee kolmeen kertaan viikossa. Myös kilpalinjalla kehonhuoltoyhteystyötä suositellaan lämpimästi.

Valmentajaa tulee aina tiedottaa urheilijan kipu- ja rasitustiloista. Urheilija voi osallistua loukkaantuneena harjoituksiin valmentajan sovelletuin ohjein, mikäli urheilijan tila sen sallii. Loukkaantumistapauksessa on hyvin tärkeää hakeutua lääkärin tai fysioterapeutin vastaanotolle heti, kun vaiva pitkittyy, eikä mene muutamassa harjoituksessa ohi. Näin pystymme parhaiten välttämään pitkäaikaiset rasitusvaivat sekä niistä johtuvat harjoittelutauot.