Vanhemmalle

Urheilevien lasten vanhemmat ovat urheiluelämän tuki ja turva. Ilman vanhempien omistautumista; tukea, aikaa, työtä ja rahaa ei urheilevan lapsen harrastaminen onnistuisi. Tämän lisäksi vanhempi huolehtii urheilevan lapsen koonaishyvinvoinnista  -  riittävästä levosta ja terveellisestä ravitsemuksesta sekä kokonaisliikuntamääristä lajiharjoitusten ulkopuolella. Vanhemmilla onkin siis keskeinen rooli lasten kilpaurheilun mahdollistajina.

On hyvin tärkeä kuitenkin muistaa, että valmentajat ovat sekä lajin että harrastamisen asiantuntijoita. He tekevät parhaansa löytääkseen jokaiselle voimistelijalle parhaiten hänen taitotasoaan ja tavoitteitaan vastaavan ympäristön ja täten urheiluharrastuksen kautta näin pyrkivät tukemaan lapsen kasvua ja kehitystä.

Lasten kilpaurheiluharrastuksen kulmakiviä ovat ilo, omaehtoisuus ja monipuolisuus. Urheiluharrastus on parhaimmillaan, kun lapsi saa harjoitella ja kilpailla omien motiivien ja kykyjensä mukaan, hyvässä porukassa ja varmana aikuisten tuesta ja kannustuksesta.

Valmentajalta saa aina kauden aluksi KNV:n oman "Voimistelija vanhemman oppaan" lisätietoja varten. Lisää luettavaa löytyy myös oheisista linkeistä:

Kasva urheilijaksi       Miten tukea - kasvava nuori urheilija


Mukaan toimintaan!

Haluaisin mukaan toimintaan