Koronan vaikutukset syksy 2021

Keravan Voimistelijat toimii poikkeusaikana vastuullisesti ja noudattaa THL:n, Keravan kaupungin, Suomen Voimisteluliiton sekä Olympiakomitean linjauksia harrastustoiminnan osalta.

Seuraamme koronatilannetta aktiivisesti ja päivitämme ohjeistuksia aina tarvittaessa. Seuraathan siis tiedoituskanaviamme (nettisivut, Facebook, Instagram).

Suosittelemme, että kaikki jäsenemme ja toimijamme lataavat THL:n  Koronavilkku-sovelluksen osoitteesta www.koronavilkku.fi.

Huom! Tämän sivun käytännöt koskevat lasten ja nuorten sekä aikuisten harrasteliikuntaa, tutustu valmennusryhmien käytänteisiin täällä.

Tilannetiedote 18.8.21:

Pääsemme aloittamaan toiminnan suunnitellusti Voimisteluviikolla 30.8.2021. Tervetuloa mukaan! Luethan vielä toimintaohjeet, jotta voimme liikkua terveysturvallisesti koko kauden läpi.

Tilannetiedote 1.6.2021

Keravalla puretaan koronarajoituksia seuratoiminnan osalta 1.6. alkaen
seuraavasti:

  * Aikuisten kilpailutoiminta mahdollistetaan ulkona 1.6. alkaen.
Yleisöä voidaan ottaa aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia
koskevien määräysten puitteissa. Toiminnassa tulee huomioida
terveysturvallisuusmääräykset. Yleisötilaisuuksia koskevat
kokoontumisrajoitukset koskevat mm. otteluita, kilpailuita ja
turnauksia, jos paikalla on yleisöä. 
* Aikuisten ohjattu ryhmätoiminta kaupungin omistamissa sisäliikuntatiloissa on sallittua 1.6. alkaen enintään 10 henkilön ryhmille.

Tilannetiedote 27.4.2021

Keravan kaupunki on linjannut, että maanantaista 3.5. alkaen Keravalla avataan sisäliikuntatilat alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaan, eli myös seuramme alle 20-vuotiaiden joukkueet pääsevät sisälle treenaamaan.  KNV:n omalla hallilla harjoittelu päästään aloittamaan jo 29.4. kun yksityisten liikuntatilojen sulku päättyy.

Harrastustoiminta toteutetaan terveysturvallisen ohjeistuksen mukaan siten, että lähikontakteja vältetään. Kilpailuihin valmistautuvien ryhmien on Olympiakomitean linjauksen mukaisesti mahdollista harjoitella ohjelman kokonaisia kuvioissa ja suorittaa ohjelman läpimenot ryhmäliikkeineen, mikäli ryhmän koko sisätiloissa on 10 tai alle ja ulkotiloissa 50 tai alle, ja mikäli voimistelijoilta, sekä alle 18-vuotiaiden voimistelijoiden huoltajilta on saatu siihen suostumus.

Harrastusryhmän koko on 10 osallistujaa. Isompien ryhmien on mahdollista harjoitella isommissa tiloissa, esim. kahdessa ryhmässä, joiden välillä kontaktit vältetään. 

Ryhmien ohjaajat/ valmentajat ovat yhteydessä omiin ryhmiinsä, sekä huoltajiin. 

 • Tule tunnille vain terveenä. Jää kotiin myös lieväoireisena
 • Pukuhuoneisiin ainoastaan harrastajat. Mikäli pakko, saattajat voivat tulla pukuhuoneisiin maskia käyttäen, mutta silloinkin vain juuri ennen tunnin alkua / tunnin päättymistä.
 • Tule liikuntapaikalle sisään vasta kun oma vuorosi alkaa. Jos mahdollista, pue liikuntavaatteet päälle jo kotona. Poistu paikalta heti omien treeniesi päätyttyä. Peseydy mahdollisuuksien mukaan vasta kotona.
 • Huolehdi käsihygieniasta. Pese kätesi aina ulkoa sisälle tultaessa, ennen ja jälkeen treenien, WC-käynnin yhteydessä tai kun olet yskinyt ja niistänyt. Käytä käsien kuivaamiseen paperiliinoja tai omaa pyyhettäsi.
 • Yski ja aivasta hihaasi tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.
 • Käytä vain omaa juomapulloasi ja omia tarvikkeitasi. Täytä juomapullo jo kotona.
 • Ole välittömästi seuraan yhteydessä, mikäli olet käynyt seuran tunnilla tai seuran hallilla ja sinulla todetaan koronatartunta.
 • Noudata omaehtoista 14 päivän karanteenia, mikäli olet matkustanut ulkomailla.

HUOM! Tunneille voivat osallistua ainoastaan ryhmään ilmoittautuneet henkilöt!!!

Aikuisten sisäliikuntaryhmät ovat edelleen tauolla, mutta ulkoliikuntaryhmät päästään aloittamaan 17.5. Seuraathan tiedotteita nettisivuillamme!

Tilannetiedote 29.3.2021

29.3.

KORONAPOIKKEUSTILANTEEN VUOKSI KNV:SSA OTETAAN KÄYTTÖÖN SEURAAVAT RAJOITUSTOIMET 22.2..-11.4.2021

2007 SYNTYNEIDEN JA SITÄ VANHEMPIEN LASTEN JA NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA KESKEYTETÄÄN JA SIIRRETÄÄN ETÄTOTEUTUKSEEN.

 • Ryhmien valmentajat antavat lisätietoa aikatauluista

2008 SYNTYNEIDEN JA SITÄ NUOREMPIEN LASTEN JA NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA TOTEUTETAAN TERVEYSTURVALLISEN OHJEISTUKSEN MUKAISESTI SITEN, ETTEI OHJATUSSA TOIMINNASSA SYNNY LÄHIKONTAKTIA.

AIKUISLIIKUNTA PYSYY YHÄ KESKEYTETTYNÄ

22.2. VOIMASSA OLEVIA RAJOITUKSIA JATKETAAN 11.4.  ASTI


Keravan kaupungin valmiusjohtoryhmä on päättänyt jatkaa voimassa olevia koronarajoituksia liikuntatiloissa 11.4.2021 asti.

 • Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta ulkoliikuntapaikoilla jatkuu aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Kilpailuja ja otteluita ei järjestetä.
  Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta sisäliikuntatiloissa on mahdollista erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen, mutta harrastusryhmien koko rajataan 10 henkilöön. Kilpailuja, esityksiä tai tapahtumia ei voida järjestää.
 • Kaikki yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastusvuorot ulkokentiltä ja sisäliikuntatiloista perutaan 11.4..2021 asti.
  28.1.2021 ALLE 20-VUOTIAIDEN HARRASTETOIMINTA AVATAAN RAJOITETUSTI

Ryhmiin ilmoittautuneille on tiedoitettu asiasta ja lähetetty päivitetyt toimintaohjeet.


​Alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa voidaan mahdollistaa 1.2.2021 alkaen rajatusti ja erityisiä järjestelyjä noudattaen. Kaupungin tilat voidaan siis avata alle 20-vuotiaiden vakiintuneelle harrastustoiminnalle, mutta harrastusryhmien koko rajataan 10 henkilöön.

Kilpailuja, esityksiä tai tapahtumia ei voida järjestää, mutta muuten harrastustoimintaa voidaan järjestää turvallisuusohjeita noudattaen.

- kerava.fi


Lasten ja nuorten sekä aikuisten harrasteliikunta 
- Aikuisten ryhmäliikuntatunnit alkavat 1.2. Kautta jatketaan 9.5. jälkeen tarjoamalla ulko- tai/ja sisäjumppia kahden viikon ajan, 23.5. saakka. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita videotunteja solidsportissa. 

- Lasten ja nuorten harrasteliikunnan kevätkausi alkaa 1.2. Kautta jatketaan 9.5. jälkeen tarjoamalla ulko- tai/ja sisäjumppia kahden viikon ajan, 23.5. saakka. Mikäli lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevat rajoitukset muuttuvat ensi viikolla, on mahdollista, että lasten ja nuorten harrastetoiminta päästään aloittamaan aiemmin. Informoimme muutoksista heti, kun se on mahdollista. Lapsille ja nuorille on lisäksi tarjolla videotunteja solidsportissa. 

Kaikki info asiasta sekä tärkeää tietoa harrasteryhmiä koskevista maksuista ja mahdollisista hyvityksistä löytyy KNV:n nettisivuilta osoitteesta https://www.keravanvoimistelijat.fi/harrasteliikunta/koronan-vaikutukset-kevat-2021/. Valmennusryhmät (joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic ja tansiillinen voimistelu) 
- Alle 20-vuotiaiden valmennusryhmille tarjotaan treenejä etänä tai ulkoliikuntana. Yli 20-vuotiaiden valmennusryhmät treenaavat etänä. Valmentajat kertovat omille joukkueilleen tarkempia tietoja tulevista treeneistä. Mikäli lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevat rajoitukset muuttuvat ensi viikolla, on mahdollista, että lasten ja nuorten valmennustoiminta päästään aloittamaan aiemmin.
14.12.2020

Keravan kaupunki on päättänyt jatkaa sisäliikuntatilojen käyttörajoituksia 10.1.2021 asti. Näillä näkymin harrastekautemme on starttaamassa suunnitellusti 11.1.2021, mutta tarvittaessa teemme aloitukseen muutoksia mahdolliset rajoitukset huomioiden. Valmentajat informoivat suoraan omia joukkueitaan alkuvuoden harjoituksista. 

27.11.2020

Sosiaali- ja terveysministeriö antoi 24.11.2020 ohjeet koronaviruspandemiaan liittyvien suositusten ja rajoitusten tiukentamisesta. HUS-Uusimaa -alueellinen koordinaatioryhmä totesi 25.11.2020 koko Uudenmaan maakunnan olevan leviämisvaiheessa ja esitti lisärajoituksia ja -suosituksia Uudellemaalle.

Lisärajoitukset ja -suositukset tulevat voimaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Keravan kaupungin päätösten mukaisesti ja ovat voimassa 18.12. saakka. Ministeriön sekä HUS-Uusimaa -alueellisen koordinaatioryhmän suositusten perusteella Keravan kaupunki on antanut uudet suositukset ja toteuttaa seuraavat toimenpiteet.

Lauantaista 28.11. alkaen astuu voimaan uusia rajoituksia koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi.

- Kaikki koulun ulkopuoliseen käyttöön myönnetyt salivuorot sekä muut koulutilojen käyttövuorot on peruttu ja tilat on suljettu ajalla 28.11.-18.12.2020.

- Kaikki seuran harjoitusvuorot sisätiloissa perutaan tällä ajalla.

- Aikuisten ryhmäliikuntatunnit perutaan. Seura tarjoaa loppukauden osalta muutamia etätunteja ja treeniohjelmia. Näistä lisätietoja on tulossa seuran nettisivuille.

- Lasten ja nuorten harrasteliikunnan tunnit sisätiloissa perutaan. Etätunneista tulossa tietoa seuran nettisivuille.

- Valmennusryhmille tarjoamme treenejä etänä tai ulkoliikuntana. Valmentajat kertovat omille joukkueilleen tarkempia tietoja tulevista treeneistä.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta ja tiedottaa mahdollisista muutoksista, jolloin päivitämme ohjeita tarvittaessa. Noudatamme kaikissa ohjeistuksisa koronakoordinaatiotyöryhmän, AVIn, Keravan kaupungin sekä Voimisteluliiton ohjeita. Muut aiemmin käytössä olleet turvallisuusohjeet ovat edelleen voimassa.

Noudatammehan kaikki yhdessä turvallisuusohjeita, jotta koronaepidemian leviäminen saataisiin hidastumaan. Lämmin kiitos jokaiselle jäsenelle tuesta ja osallistumisesta! Toivomme, että toteutettavien rajoitusten ansiosta voimme aloittaa kevätkauden normaalisti. Pyrimme jatkossakin tarjoamaan turvallista harrastetoimintaa ja liikuttavia elämyksiä jokaiselle liikkujalle!

29.11.2020

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi eilen uusista alueellisista rajoituksista koronatilanteeseen liittyen. Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen. Myös Uudenmaan koordinaatioryhmä suosittelee rajoitusten käyttöönottoa.


Rajoitusten mukaisesti kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi. Yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia. Lisäksi suositellaan, että kaikki aikuisten harrastukset suoritetaan toistaiseksi vain omassa harrastusryhmässä. 


Keravan kaupunki  noudattaa annettuja rajoituksia, ja rajoitukset astuvat voimaan myös Keravan Voimistelijoilla maanantaina 23.11.2020 alkaen. Rajoitukset ovat ilman muuta ilmoitusta voimassa 13.12.2020 saakka. Rajoitusten mukaisesti yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta sisätiloissa kielletään.

 • Seura on antanut jatko-ohjeita niille joukkueille, joita rajoitus koskee.
 • Aikuisten harrasteliikunta sekä perheliikunta pystytään toteuttamaan jatkossakin turvavälein ja vain omissa ryhmissä.  Tunneilla huomioidaan turvaetäisyydet, turvalliset siirtymiset tunneille, sekä hyvä hygienia.
 • Lasten ja nuorten harrasteliikunta jatkaa toistaiseksi normaalisti.
 • Kilpailu- ja valmennustoiminta jatkuu normaalisti niiden joukkueiden osalta joissa voimistelijat ovat alle 20-vuotiaita.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella joukkuevoimistelun, tanssillisen voimistelun ja kilpa-aerobicin kilpailutoiminta jatkuu ilman uusia rajoituksia, ja näihin kilpailuihin saa seuran puolesta lähteä. Kilpailujärjestäjät vastaavat turvallisesta kilpailutapahtumasta.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta ja tiedottaa lisää ensi viikon alussa, jolloin päivitämme ohjeita tarvittaessa. Noudatamme kaikissa ohjeistuksisa koronakoordianaatiotyöryhmän, AVIn, Keravan kaupungin sekä Voimisteluliiton ohjeita.


Tämän lisäksi sekä seura, että Keravan kaupunki muistuttaa edelleen kasvomaskin käytöstä julkisissa tiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontaktia on vaikeaa välttää. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Kasvomaskia tarvitaan yhtenä keinona suojautua tartunnalta. Korona voi levitä myös oireettomien henkilöiden välityksellä ja siksi on erityisen tärkeää suojata itsensä ja toiset ihmiset taudin kiihtymisvaiheessa. 


Kasvomaskia on suositeltavaa käyttää liikunta- ja kuntosalien sekä muiden urheilutilojen yleisissä tiloissa, pukuhuoneissa ja sisäkatsomoissa. Suositus ei ole voimassa urheilusuorituksen aikana ja liikunnanohjaustilanteissa turvallisuus taataan riittävillä turvaväleillä.


Muistutamme Olympiakomitean ohjeiden mukaisesti että:


· Harjoitukseen ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

· Oireisen on hakeuduttava koronavirustestiin ja omaehtoiseen karanteeniin ohjeistuksen mukaisesti.

· Kasvomaskia käytetään ennen ja jälkeen harjoituksen, mikäli lähikontaktia ei voida välttää. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet.

· Harjoitukseen kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: osallistujat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista myös harjoituksen aikana.

· Välttämättömät vanhempien käynnit lasten harjoituksissa tapahtuvat kasvomaskia käyttäen. Harjoitukseen osallistuvat menevät harjoitustilaan, kun edelliset osallistujat ovat lopettaneet oman harjoituksensa ja poistuneet tilasta. Oman harjoituksen alkamista ei mennä odottamaan harjoitustilaan.

· Puku- ja pesuhuonetiloja ei käytetä tai niiden käyttö rajoittuu samaan harjoitukseen osallistuvien ryhmään kerrallaan.

· Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on oltava saatavilla harjoituksen aikana.

Muut aiemmin käytössä olleet turvallisuusohjeet ovat edelleen voimassa. 

Lisätietoja

Keravan Kaupunki: https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Tilannetiedote-20-11-2020.aspx

Voimisteluliitto: https://www.voimistelu.fi/fi/Uutiset-ja-materiaalit/Uutishuone/Artikkeli/ArticleId/3448?Return=102