Kauden onnistunut päätöskisa Kajaanissa

20.11.2012

Kilpa-aerobiccarit kilpailivat 17.-18.11. Kajaanissa Cup 4 -kilpailussa, joka päätti heidän kilpailukautensa.

Viikonlopun kirkkain tähti oli ehdottomasti AG2-sarjan Mette Mehtäläinen. Mette kilpaili lauantaina viimeistä kertaa 15-17-vuotiaiden SM-sarjassa, ja sai onnistuneella suorituksellaan nousupisteet 6-luokkaan, joka on naisten SM-sarja. Onnea! Mette ylitti nousurajan reilusti omilla ennätyspisteillään 15,65, samalla sijoittuen tiukan sarjan viidenneksi (5/20)! Mette on kärsinyt useana kautena loukkaantumisista, mutta tällä kaudella hän on päässyt kunnolla treenaamaan, ja nyt kova työ palkittiin juuri oikealla hetkellä. Sekä Mette että valmentaja Kia Hurri ovat suoritukseen erittäin tyytyväisiä ja ottavat uuden haasteen innolla vastaan.

AG1-joukkuesarjassa Ciiat (Bergström, Happo, Kuutti) täydensivät mitaliriviään hienosti pronssilla, onnea! Kärjen kamppailu oli erittäin tiukkaa, ja hopea jäikin vain 0,05 pisteen päähän. Ciiat ovat kärsineet sairasteluista, eivätkä olleet päässeet yhdessä treenaamaan edellisen kilpailun jälkeen. Suoritus sujui kuitenkin mallikkaasti, ja se olikin kolmikon viimeinen 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa. Ensi kaudella tytöt siirtyvät vuodeksi 4lk kilpasarjaan, sillä ikärajat ovat tiukat, ja tyttöjen iät heittävät toisistaan vuodella. AG1-joukkueissa nähtiin myös toinen keravalaistrio Kromit (Harjunen, Tikkanen, Turunen), jotka onnistuivat hienosti tehden omat ennätyspisteensä 13,845. Erittäin yhdenaikainen suoritus toi tytöille sijan 7/10.

Saman luokan yksilösarjassa nähtiin viisi keravalaista. Camilla Bergström kilpaili sarjassa viimeistä kertaa, ja sai hienosti pisteet 15,4, jotka riittivät kovatasoisessa ja suuressa sarjassa sijaan 14/53. Alina Kuutti oli seuraavana sijalla 19/53, saaden pisteet 15,05. Alina kilpaili vasta ensimmäistä kauttaan yksilönä, mutta on pärjännyt alusta alkaen sarjassa hienosti. Hanna Tikkanen kilpaili Alinan tapaan vasta ensimmäistä kauttaan joukkueen lisäksi yksilönä, ja sai siistillä suorituksellaan pisteet 13,15 sijoittuen 42. Camillan tapaan myös Jenna Jäminki kilpaili AG1-sarjassa viimeistä kauttaan. Jenna sai itsevarmalla suorituksellaan pisteet 12,75, sijoitus 46. Ensi kaudella Jenna ja Camilla nähdäänkin AG2-sarjassa. Henniina Aaltonen kilpaili ensimmäisen kilpailunsa AG1-sarjassa Kajaanissa, ja teki energisen suorituksen pistein 11,85, sijoitus 51. Miia Anttila ja Mirka Kallio eivät loukkaantumisten vuoksi päässeet osallistumaan kilpailuihin.

6lk naisten sarjassa nähtiin Keravalta Inkariina Laine, joka toi kotiin pisteet 14,85 sijoittuen 12/17. Vaikkei tavoitepisteisiin aivan päästy, ovat valmentajat Johanna Väliaho ja Paulina Mertanen tyytyväisiä Inkariinan suoritukseen – Uuden ohjelman harjoittelu on ollut haastavaa, mutta hyvä suoritus antaa lupauksia kevätkaudelle.

Sunnuntaina ensimmäinen suoritus nähtiin 4lk kilpasarjan yksilöltä Sara Soinilta. Sara teki ehdottomasti kauden parhaan suorituksensa, ja sai pisteet 12,5, sijoittuen 14/18. Lisää yksilöitämme nähtiin 3lk yli 12-vuotiaiden sarjassa, jossa kaikki paransivat suoritustaan hienosti viime kilpailuista! Henna Halme onnistui varmalla suorituksellaan loistavasti, ja nappasi itselleen ennätyspisteet 12,95, jotka toivat hänelle sijoituksen 12/22. Samassa sarjassa kilpaili Heidi Julku, joka sai pisteiksi 12,1 sijoittuen 18. Heidi päätti kilpailukautensa onnistuneeseen suoritukseen, ja voi hyvillä mielin lähteä ensi vuodeksi vaihtoon. Ninni Jyrkkänen sai pisteet 11,2 ja sijoitus 22.

Sunnuntain kohokohta oli 3lk yli 10v -joukkuesarja, jossa Karen Karppinen ja Elena Sahi onnistuivat upeasti pistein 12,176. Suoritus toi tytöille nousupisteet 4-luokkaan, onnea! He sijoittuivat hienosti sarjan kuudenneksi (6/16). Samassa sarjassa joukkue Oona Keskinen, Kaisa Korhonen, Essi Ketven nappasi pisteet 10,974 sijoittuen 12/16. Nuorimpien joukkueessa Netta Ilvosen sairastellessa, Nea Vähäsarja ja Nea Keitaanranta kilpailivat kahdestaan ja saivat suorituksellaan pisteet 10,276 ja sijoitus 15.

Kilpa-aerobiccarit vetäytyvät viikon treenitauolle, mutta sen jälkeen edessä ovat uudet haasteet, sillä lajiin on vuoden vaihteessa tulossa paljon sääntömuutoksia. Seuraavan kerran kilpa-aerobiccarit ovat nähtävissä seuran joulunäytöksessä 16.12!

Mette
Mette
Ciiat
Ciiat
Kromit
Kromit
Elena ja Karen
Elena ja Karen
Henna
Henna