GC Kerava Osakan nähtävyys

6.11.2012

GC Kerava edusti Suomea Japanissa Osakassa järjestetyillä voimistelufestivaaleilla 17.10.-23.10.12. Tuliaisina kotiin naisilla oli roppakaupalla elämyksiä ja uusia kokemuksia.

Japanissa järjestettiin 30. MGLA:n järjestämä voimisteluohjaajien tapaaminen, johon ohjaajat ympäri japania tuovat omat ryhmänsä esiintymään. Tapahtumaan on perinteisesti kutsuttu esiintyviä ryhmiä myös ulkomailta ja tänä vuonna juhlavuoden kunniaksi niitä oli kolmesta eri maasta, Ruotsista, Suomesta ja Australiasta.

KNV:n GC Kerava edusti Suomea näyttävästi monipuolisella ohjelmistollaan ja hurmasi japanilaisen yleisön. Esiintymisiä oli tapahtuman aikana kolmeen otteeseen. Ensimmäisenä ryhmä esiintyi tapahtuman avaustilaisuudessa Osakan kaupungintalon edessä tanhullaan ja perinteistä naisvoimistelua edustavalla kauniilla Neiti Kesäheinällä. Esiintymisen jälkeen oli juhla, jossa ryhmä pääsi tutustumaan MGLA:n edustajiin. Juhlassa jokainen ulkomaalainen ryhmä esitteli jotenkin omaa maataan. GC oli varannut takataskuun perinteisen suomalaisen karaoke-hitin, joka vedettiin lavalla tunteella.

Toinen voimistelukoitos oli paikallisella kuntoklubilla, jossa ryhmä nautti ensin klubin jumppareiden esityksistä ja esitti sen jälkeen oman kuuden ohjelman kokonaisuuden. GC oli pyynnöstä valmistellut tilaisuuten myös ohjelman, jonka ryhmä opetti japanilaisille jumppareille. Esitysten jälkeen KNV:n japanin tuliaisiksi lähettämät 75v.-postikortit ja GC-Kerava -kynät olivat kuumaa kamaa ja saipa muutama kirjottaa kortteihin nimikirjoituksiaankin.

Kolmas esiintyminen oli varsinaisessa päätapahtumassa. Saapuessaan urheiluhallille ryhmä sai aikaan paikallisissa vilkuttelua ja ablodeja. Ryhmä pääsi avajaismarssin jälkeen esiintymään areenalla, jolla ennen GC:n vuoroa jumppasi 200 päisiä ryhmiä. Karismalla ja GC:n takuuleimalla varustetulla ilmennyksellä 12 hengen ryhmä onnistui kuitenkin täyttämään suuren areenan. Suuret välimatkat esiintymisalueen ja vaatteidenvaihtopisteen välillä toivat pientä lisäjännitystä esityksiin, mutta suuremmilta kommelluksilta vältyttiin.

MGLA vei esiintymisten jälkeen ulkomaalaiset ryhmät vielä tutustumaan Osakan linnaan ja syömään perinteiseen Japanilaiseen ravintolaan. Shoppailemaankin ehdittiin ja vaaleat pitkät tytöt keräsivät kaupungilla ihailevia katseita.

Vuoden ahkera treenaus ja valmistautuminen palkittiin, kun matka sujui hienosti.

Kiitos vielä kaikille tukijoille!