Toimintaohjeet

1. Tule tunneille vain terveenä. Jää kotiin myös lieväoireisena.

2. Huoltajia pyydetään odottamaan lapsiaan mahdollisuuksien mukaan pihalla tai autossa. (1 saattaja / lapsi). Kaikkia ylimääräisiä kontakteja tulee välttää. Välttämättömät vanhempien käynnit lasten harjoituksissa tapahtuvat kasvomaskia käyttäen. Pienten lasten vanhemmat voivat tulla pukuhuoneeseen, mutta silloinkin vasta juuri ennen tunnin päättymistä.

3. Tule liikuntapaikalle sisään vasta kun oma vuorosi alkaa. Jos mahdollista, pue liikuntavaatteet päälle jo kotona. Poistu paikalta heti omien treeniesi päätyttyä. Peseydy mahdollisuuksien mukaan vasta kotona.

4. Huolehdi käsihygieniasta. Pese kätesi aina ulkoa sisälle tultaessa, ennen ja jälkeen treenien, WC-käynnin yhteydessä tai kun olet yskinyt ja niistänyt. Käytä käsien kuivaamiseen paperiliinoja tai omaa pyyhettäsi.

5. Yski ja aivasta hihaasi tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.

6. Käytä vain omaa juomapulloasi ja omia tarvikkeitasi. Täytä juomapullo jo kotona.

7. Olethan välittömästi seuraan yhteydessä, mikäli olet käynyt seuran tunnilla tai seuran hallilla ja sinulla todetaan koronatartunta.

8. Noudatathan omaehtoista kymmenen päivän karanteenia, mikäli olet matkustanut ulkomailla.

9.  Kasvomaskia käytetään ennen ja jälkeen harjoituksen, mikäli lähikontaktia ei voida välttää. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille 

Noudatamme tunneillamme myös seuraavia käytäntöjä:

10. Mikäli tunneilla käytetään yhteisiä välineitä, ne desinfioidaan käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle.

11. Tunneilla noudatetaan 2 metrin turvavälejä mahdollisuuksien mukaan.

12.Kaikki tunnit lopetetaan 5min ennen varsinaista päättymisaikaa, jotta edellinen ryhmä ehtii tunnilta ulos ennen seuraavan alkua.

13. Harjoitukseen kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: osallistujat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista myös harjoituksen aikana.

Päivitys 30.9.2020:

Mikäli on pienikin epäilys altistumisesta koronavirukselle, kuten altistumismahdollisuus esim. koulussa, päivähoidissa tai työpaikalla, ethän tule tunneillesi, kunnes olet täysin varma, ettei altistumista kohdallasi ole. Voit varmistaa tämän tarvittaessa viranomaisilta.

Keravan kaupungin päivitetyn ohjeistuksen mukaisesti suosittelemme myös kasvomaskien käyttöä liikuntaan ja urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa, eli vähintään vanhemmille ja huoltajille hallin yleisissä tiloissa sekä kaikille koulujen ja muoden liikuntapaikkojen (Eerontien sali, Hyvinvointikeskus) pukeutusmistiloissa.