Valmentajat

Keravan Voimistelijoissa valmentavat kouluttautuneet ja kokeneet valmentajat!

Valmentajakoulutus alkaa seuran sisäisellä starttikurssilla. Starttikurssin käyneet voivat toimia esivoimistelijoina ja apuvalmentajina.

Valmentajat etenevät Voimisteluliiton koulutusportaita pitkin jumppakouluohjaajan koulutuksesta lajitaitokoulutuksiin, aina lajitutkinnolle saakka. Myös tuomarikoulutukset kuuluvat olennaisena osana koulutusportaisiin. Kaikilla valmentajilla on oma koulutussuunnitelmansa ja tavoitteena on, että kerran vuodessa jokainen valmentaja osallistuisi johonkin koulutukseen.

Ammattivalmentajan tai lastenohjaajan koulutus tuovat valmentamiseen ammattimaisen otteen. Myös valmentajien oma pohjakoulutus on tukena valmennustyössä.

Keravan Voimistelijoissa valmentavat:

JOUKKUEVOIMISTELU

Anna Arffman

Syntymävuosi: 1991
Koulutus: Olen valmistunut Yo-merkonomiksi, ja nykyisin opiskelen kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa. Valmennuksen osalta koulutukseni koostuu joukkuevoimistelun lajitutkinnosta, sekä tuomarikoulutuksista. Lisäksi olen suorittanut ammattivalmentajan tutkinnon.
Mitä valmennan?  12-14 vuotiaiden Mare ja Fixe pre jr joukkueita, sekä pieniä minivalmennuslaisia.
Historia: Voimistelun pariin päädyin jo alle kouluikäisenä. Voimistelin koko kilpaurani Keravan Ikaros/Zimbuet joukkueissa. Oman aktiiviurani päätin vuonna 2006, mutta palasin kilpasarjan puolelle vielä Terra joukkueessa. Valmentamisen ja ohjaamisen olen aloittanut vuonna 2006.
Ajatuksia valmentamisesta: Valmentamisessa parasta on tehdä yhdessä urheilijoiden kanssa töitä tavotteiden eteen ja saavuttaa onnistumisia. Toivon, että mahdollisimman moni valmennettavistani saa voimistelusta itselleen elämäntavan, paljon ystäviä ja ennen kaikkea mielettömiä kokemuksia. 

 

Anna-Mari Bergström

Syntymävuosi: 1988 
Koulutus: Olen humanististen tieteiden kandidaatti ja opiskelen luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa. Valmentajakoulutukseni koostuu voimisteluliiton tason I kursseista. Lisäksi olen käynyt  tuomarikursseja, tanssillisen voimistelun ohjaajakoulutuksen sekä ryhmäliikunnanohjaajan peruskoulutuksen.
Mitä valmennan? JV Ilona S 2002-2005 synt. Lisäksi teen yhteistyössä Johanna Väliahon ja joukkueiden valmentajien kanssa ApoDot ja Aqua Jr-joukkueen kilpaohjelmakoreografiat.
Historia: Aloitin voimistelun taitoluisteluharrastuksen jälkeen vuonna 2002. Siirryin Vantaalta voimistelemaan Keravan naisvoimistelijoihin kesällä 2006 ja voimistelin niin mestaruus- kuin kilpasarjassakin vuoteen 2010. Voimistelun ohella olen harrastanut myös nykytanssia. Valmentamisen aloitin syksyllä 2007 Stella-joukkueen apuvalmentajana. Olin myös Apollot J- ja S -joukkueiden valmentajatiimissä kauden 2009-2010.
Ajatuksia valmentamisesta: Ovatpa joukkueen tavoitteet mitkä hyvänsä, ihaninta on nähdä innostuneita ja motivoituneita voimistelijoita. Silloin tuntuu, että valmennus on oikealla suunnalla.

 

Jessica Knuters

Syntymävuosi: 1996

Koulutus: Opiskelen tällä hetkellä lastentarhanopettajaksi Helsingin yliopistossa. Valmennuskoulutuksista olen suorittamassa voimisteluliiton koulutusportaan I-tasoa.

Mitä valmennan? JV Liana, 2007-2008 syntyneet

Historia: Olen 14 vuoden voimistelu-urani aikana ehtinyt voimistella monessa eri seurassa, kunnes lopulta päädyin Keravan Naisvoimistelijoiden Apollot -joukkueeseen vuonna 2011. Nykyisin voimistelen ApoDot -joukkueessa. Valmentamisen olen aloittanut vuonna 2013 Ilona -joukkueen apuvalmentajana ja tällä hetkellä toimin valmentajana Liana-tiimissä.

Ajatuksia valmentamisesta: Valmentamisen kautta pystyn nauttimaan lajistani myös toisesta näkökulmasta ja voin itse nähdä ne samat onnistumiset valmennettavillani, mitkä olen itsekin kokenut. On myös mahtavaa päästä seuraamaan voimistelijoiden kehittymistä, sekä nähdä miten he nauttivat voimistelusta. Treenisalien onnistumiset ja ilot motivoivat aina vain eteenpäin.

 

Johanna Tervo

Syntymävuosi: 1982
Koulutus: Olen koulutukseltani lastentarhanopettaja. Valmennuskoulutuksia olen suorittanut Svolin joukkuevoimistelun lajitutkinnon ja lisäksi olen 3-luokan tuomari.
Mitä valmennan? JV ApoDot synt. 1995-1998 ja JV Liana 2007-2008 synt.
Historia:
Ajatuksia valmentamisesta:

 

Johanna Väliaho

Syntymävuosi: 1978
Koulutus: Liiton lajitutkinto 2003-2004 (joukkuevoimistelu), Liikunnan ammattitutkinto 2003-2004 (lasten liikunta), Valmentajan erikoisammattitutkinto 2005-2006 (joukkuevoimistelu)
Mitä valmennan? JV ApoDot yli 18v, JV 14-16-vuotiaat Aqua-tiimi, JV 12-14-vuotiaat Ilona, JV Lux-tiimi 2009-2010 synt.
Historia: Oma voimistelu-urani kesti 15 vuotta ja sen jälkeen oli luonnollista jatkaa valmentamisen puolelle. Sillä tiellä olen ollut vuodesta 2000 ja tällä hetkellä valmentaminen on päätyöni. Keravan NV:ssä aloitin vuonna 2004.
Ajatuksia valmentamisesta: Valmentaminen on monipuolista ja jatkuvaa prosessia sekä itselle että valmennetaville. Tyttöjen onnistumiset ja oivallukset, etenkin arjen harjoittelussa, tuovat hyvän mielen ja kantavat eteenpäin...samoin hymyt treeneissä ja motivoituneet urheilijat. Pidän työstäni ja yritän nautiskella siitä jokaisessa treenissä ja kilpailussa yhdessä valmennetavieni kanssa.

 

Klaudia Leppäaho

Syntymävuosi: 

Koulutus:

Mitä valmennan? JV Minivalmennus 2009-2010 synt.

Historia:

Ajatuksia valmentamisesta:

 

Laura Adler

Syntymävuosi: 1983
Koulutus: 2-tason valmentajakoulutus + tuomari 2K
Mitä valmennan? JV Aqua-tiimi 1999--2001 synt.
Historia: Aloitin voimistelun 1993 Riikka Kortelaisen (os. Ollikainen) joukkueessa. Päätin aktiiviurani 2003. Harrastin osittain samalla showtanssia. Muutaman välivuoden jälkeen palailin joukkuevoimistelun pariin joukkueessa GC Kerava, jonka riveissä edelleen voimistelen ja osittain valmennan. Valmentamisen aloitin 2000 lasten ryhmillä, KidMix ym. 2001aloitin treeniryhmän kanssa ja 2003 syntyi joukkuevoimistelujoukkue Capellat (2003 - 2008). Nykyisten tyttöjeni kanssa aloitin v. 2004.
Ajatuksia valmentamisesta: Tykkään toimia lasten ja nuorten kanssa. Parasta valmentamisessa on nähdä voimistelijoiden kehittyvän ja nauttivan lajista. Joukkueurheilu kasvattaa tyttöjä myös toimimaan ryhmässä, mistä on hyötyä salin ulkopuolellakin. Ja ennenkaikkea lajin parista saa elinikäisiä ystäviä, niin voimistelijat kuin valmentajatkin.

 

Lilli Keskitalo

Syntymävuosi: 1987

Koulutus: Olen koulutukseltani Sosionomi.
Valmentajakoulutuksessa olen tasolla 2.
Joukkuevoimistelun tuomarikurssit tasolle 2 asti.

Mitä valmennan? JV ApoDot, 1995-1998 synt.
Historia: Aloitin voimistelun KNV:n riveissä ollessani alle kouluikäinen. Voimisteluharrastustani kesti reilut 10 vuotta, jonka jälkeen vuonna 2002 siirryin perusryhmien ohjaamisen pariin. Vuonna 2004 perustin siskoni Johannan kanssa ensimmäisen valmennusryhmäni, jonka nimeksi tuli Dodot. Dodot yhdistyivät sittemmin Apollojen kanssa, joten nyt tiimi kulkee nimella ApoDot.
Ajatuksia valmentamisesta: Parasta valmentamisessa on mielestäni se, kun kovan treenaamisen jälkeen näkee tyttöjen kehittyvän ja oivaltavan uusia asioita. Tyttöjen kasvoilta paistava onnistumisen riemu on yksi niistä asioista, joiden takia tätä työtä teen - tietysti unohtamatta mahtavia hetkiä ja retkiä valmentajakavereiden sekä valmennettavien kanssa.

 

Mari Ruotanen

Syntymävuosi: 1983

Mitä valmennan? Liana RV (2007-2008 synt..), Mare (2005-2006 synt.) ja Terra yli 18 kilpasarja

Historia: Aloitin voimistelun 8-vuotiaana Riikka Kortelaisen (os. Ollikainen) valmennusryhmässä. Joukkueemme lopetti vuonna 2003. Syksyllä 2006 voimistelin iquaaneissa Johanna Tervon valmentaessa. Tämän jälkeen kokosimme kilpasarjaan joukkueen GC Kerava, jonka riveissä olen vuoroin itse voimistellut ja vuoroin valmentanut. Valmentamisen aloitin vuonna 2000 lasten ryhmällä. Syksyllä 2001 aloitin Terran valmentamisen ja sillä tiellä olen edelleen. Kesällä 2014 liityin Maren valmennustiimiin ja keväällä 2015 aloitin Lianan kanssa RV:n parissa.

Ajatuksia valmentamisesta: Joukkuevoimistelu on yksinkertaisesti upea laji! Sen parissa oppii kärsivällisyyttä, ryhmässä toimimista, esiintymistä, tunnollisuutta ja monia muitakin taitoja. Parasta voimistelussa on se, että aina voi oppia uutta ja kehittyä paremmaksi, sekä voimistelijana että valmentajana.

 

 

 

Saija Mokkila

Syntymävuosi: 1995

Koulutus: Voimisteluliiton valmentajakoulutus taso II (JV), Joukkuevoimistelun tuomari (3K), Jyväskylän Yliopisto, Liikuntabiologia/Valmennus- ja testausoppi, opiskelija (2014-)

Mitä valmennan? JV Ilona, 2002-2005 synt. ja JV Lux, 2009-2010 synt.

Historia: Olen tanssinut ja voimistellut 4-vuotiaasta lähtien. Keravan Naisvoimistelijoissa olen voimistellut vuodesta 2004, josta joukkuevoimistelun kilpasarjan joukkueessa Apollot (2010-2014). Kesällä 2014 siirryin jatkamaan omaa voimistelu-uraani Keravan Naisvoimistelijoissa kilpa-aerobicin puolelle ja uusi laji on vienyt mennessään. Joukkuevoimistelua harrastan asuinpaikkakunnallani Jyväskylässä.

Valmentajaurani aloitin vuonna 2009 apuohjaajana, harrasteryhmien ohjauksia 2009-2014. Apuvalmentaja Stella 2010-2013, valmentaja Monte syksy 2012, valmentaja Ilona kevät 2013, vastuuvalmentajana syksystä 2013 Ilona. 

Ajatuksia valmentamisesta:Valmentamisessa parasta on saada tytöt oivaltamaan jotain ja samalla oivaltaa itsekkin uusia asioita. On hienoa saada seurata tyttöjen kasvamista ja kehittymistä voimistelijana ja ihmisenä :)

 

Sanni Väisänen

Syntymävuosi: 1995

Koulutus: Voimisteluliiton koulutusporras I ja tuomarikoulutus 3K (JV)

Mitä valmennan? JV Liana 2007-2008 synt.

Historia: Olen pienestä pitäen käynyt erilaisilla tanssi- ja balettitunneilla. Joukkuevoimistelun pariin siirryin vuonna 2003, kun aloitin voimistelun Apollot nimisessä joukkueessa. Voimistelin vuoteen 2013 asti kyseisessä joukkueessa, kunnes lopetin ja siirryin kokonaan valmentamisen pariin. Valmentamisen aloitin siis jo vuonna 2012 harrasteryhmien apuohjaamisella ja ohjaamisella sekä silloisen Minivalmennuksen (nyk. Liana) apuvalmentajana. 

Ajatuksia valmentamisesta: Valmentaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Se luo tavoitteita ja päämääriä. Se tuottaa  suurta iloa ja jännitystä valmentajan elämään. Kova työ palkitaan joka harjoituksissa, kun tytöt kokevat ahaa-elämyksiä ja onnistumisia. Joukkuevoimistelu on niin koukuttava laji, että kohdallani valmentaminen oli vain luonteva tapa jatkaa jo opittua elämäntapaa. 

 

Sara Lönnroth

Syntymävuosi: 1995

Koulutus: Olen koulutukseltani kasvatustieteen maisteri/luokanopettaja.

Valmennuskoulutuksista suoritan parhaillaan voimisteluliiton koulutusportaan I-tasoa.

Mitä valmennan? JV Liana, 2007-2008 synt.

Historia: Oma voimistelu-urani on kestänyt jo 17 vuotta. Keravan Naisvoimistelijoiden Apollot –joukkueeseen siirryin vuonna 2011, ja nykyisin voimisteluni jatkuu ApoDot –joukkueessa. Valmentamisen aloitin vuonna 2013 apuvalmentajana Ilona –joukkueelle. Tällä hetkellä toimin valmentajana Liana-tiimissä.

Ajatuksia valmentamisesta: Parasta valmentamisessa on saada olla mukana seuraamassa tyttöjen kehittymistä voimistelijoina ja ennen kaikkea nähdä heidän nauttivan lajista. Iloiset ilmeet ja onnistumiset treenisalilla motivoivat eteenpäin ja ovat syitä miksi nautin valmentamisesta.

 

KILPA-AEROBIC

Karoliina Hurri

Syntymävuosi: 1991
Koulutus: Opiskelen yliopistossa kehitysmaantiedettä. Valmennuskoulutuksessa olen 1.tasolla.
Mitä valmennan? Kilpa-aerobicin Team K&K ja Team Minit.
Historia: Olen ollut KNV:n ryhmissä pienestä saakka ja kilpaillut kilpa-aerobicissä seitsemän vuotta. Vuonna 2007 aloitin Biccikoulun ohjaamisen ja kyseisestä ryhmästä on kasvanut nykyinen valmennusryhmäni.
Ajatuksia valmentamisesta: On ollut hienoa saada valmentaa samaa ryhmää näinkin pitkään, samalla kun on nähnyt tyttöjen kehittyvän lajissa, on nähnyt heidän kasvavan pienistä lapsista kohti nuoruutta. Kilpaurani on muuttunut ajan myötä kaksin kerroin arvokkaammaksi, kun olen saanut jakaa tietotaitoani lajista omille tytöilleni.

 

Paulina Mertanen

Syntymävuosi: 1989

Koulutus: Liikunnanohjaaja (AMK)Liikuntaneuvoja, Voimisteluliiton II-tason valmentajakoulutus, FIG Academy Level 1 for Aerobic Gymnastics

Mitä valmennan? Kilpa-aerobicin Team J.
Historia: Lapsena kävin useissa KNV:n harrastejumpissa ja kilpa-aerobicciä harrastin 11 vuotta. Valmennusura lähti liikkeelle lasten ja nuorten harrasteryhmistä 2005 ja aerobiccareiden valmennustiimissä olen ollut mukana vuodesta 2006 lähtien.
Ajatuksia valmentamisesta: Valmentajana saan nauttia toimenkuvan monipuolisuudesta niin harjoituksissa kuin kisamatkoillakin. On ihanaa nähdä, että voi auttaa tyttöjä kehittymään ja kokemaan hienoja onnistumisen ja yhdessäolon hetkiä. Koen myös tärkeänä oman tietotaidon kehittymisen ja sen jakamisen puolin ja toisin valmennettavien ja valmentajakollegoiden kanssa.

 

Jenna Kemppainen

Syntymävuosi: 1991

Koulutus: Olen ammatiltani liikunnanohjaaja (AMK). Voimisteluliiton koulutuksista olen käynyt tason 1, ja lisäksi toimin SM-tason tuomarina. 

Mitä valmennan? Kilpa-aerobicin Team J & Team M

Historia: Harrastin kilpa-aerobicia lähemmäs 10 vuotta ja valmennustaipaleeni aloitin vuonna 2006 lasten harrasteryhmistä. Sittemmin olen toiminut apuvalmentajana eri ryhmissä ja syksyllä 2014 aloitin kilpa-aerobic 2-luokan valmentamisen. Nykyisin toimin vastuuvalmentajana Team J ryhmässä, ja valmennan myös Team M treeniporukkaa.

Ajatuksia valmentamisesta: Valmentaminen on jatkuva prosessi, jossa ei voi koskaan tulla valmiiksi, mutta valmentajana voin jatkuvasti kehittää itseäni. Valmennuksen kautta voin jakaa omaa tieto-taitoani eteenpäin valmennettaville, ja nähdä heissä kehittymisen. Parasta on nähdä, kun valmennettavat oppivat uusia taitoja ja kokevat liikunnan tuoman ilon. 

 

Mette Mehtäläinen

Syntymävuosi: 1995

Koulutus: Opiskelen Helsingin yliopistossa kotitaloudenopettajaksi. Voimisteluliiton koulutuksista olen käynyt I-tason valmentajakoulutuksen sekä II-tason tuomarikoulutuksen. 

Mitä valmennan? Kilpa-aerobicin Team M 

Historia: Polkuni KNV:ssa alkoi vuonna 2006 kilpa-aerobicin parissa, jota harrastin 9 vuotta. Ohjaajmisen aloitin lastenryhmissä vuonna 2010. Vuonna 2012 aloitin kilpa-aerobicin harrasteryhmien apuvalmentajana ja valmennusryhmien tiimeissä aloitin vuonna 2014. Tällä hetkellä olen Team M vastuuvalmentaja. 

Ajatuksia valmentamisesta: Treenaamisen ilo ja onnistumiset saavat hyvälle tuulelle. On mahtavaa olla mukana valmennustoiminnassa, kun huomaa harjoittelun tuottaman kehityksen ja saa seurata vierestä, kun valmenettavat kasvavat huimaa vauhtia vanhemmiksi. Tässä lajissa ei tule ikinä täydelliseksi, vaan aina löytyy harjoiteltavaa ja kehitettävää niin urheilijana kuin valmentajanakin!

 

Camilla Bergström

Syntymävuosi: 1998

Koulutus: Valmistuin syksyllä 2017 ylioppilaaksi. Voimisteluliiton koulutuksista olen käynyt Voimisteluohjaajan startti -koulutuksen.

Mitä valmennan?  Kilpa-aerobicin Team Minit

Historia: Aloitin valmentamisen apuohjaajana Minibicissä syksyllä 2014. Olen ollut vuoden vastuuohjaajana Minibicci 11-13 syntyneiden ryhmässä ja apuvalmentajana Team Mineissä. Nykyisin valmennan ainoastaan Team Minien ryhmässä.

Ajatuksia valmentamisesta: Olen itse harrastanut kilpa-aerobicia jo vuodesta 2009 lähtien, joten oma urheilijaura on jo melko pitkä. Mielestäni on upeaa saada jakaa omaa osaamistaan ja tietämystään nuoremmille. Valmentamisessa ehdottomasti parasta on nähdä valmennettavien kehitys ja uusien asioiden oppiminen sekä päästä elämään ylä- ja alamäet yhdessä omien valmennettavien kanssa.

 

Iida Happo

Syntymävuosi:
Koulutus:
Mitä valmennan? Kilpa-aerobicin Team M
Historia:
Ajatuksia valmentamisesta: