Valmentajat

Keravan Voimistelijoissa valmentavat kouluttautuneet ja kokeneet valmentajat!

Valmentajat etenevät Voimisteluliiton koulutusportaita pitkin voimistelukouluohjaajan koulutuksesta lajitaitokoulutuksiin, aina lajitutkinnolle saakka. Myös tuomarikoulutukset kuuluvat olennaisena osana koulutusportaisiin. Kaikilla valmentajilla on oma koulutussuunnitelmansa ja tavoitteena on, että kerran vuodessa jokainen valmentaja osallistuisi johonkin koulutukseen.

Ammattivalmentajan tai lastenohjaajan koulutus tuovat valmentamiseen ammattimaisen otteen. Myös valmentajien oma pohjakoulutus on tukena valmennustyössä.

Keravan Voimistelijoissa joukkuevoimistelua valmentavat:

JOUKKUEVOIMISTELU

Anna Arffman

Syntymävuosi: 1991
Koulutus: Olen valmistunut Yo-merkonomiksi, ja nykyisin opiskelen kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa. Valmennuksen osalta koulutukseni koostuu joukkuevoimistelun lajitutkinnosta, sekä tuomarikoulutuksista. Lisäksi olen suorittanut ammattivalmentajan tutkinnon.
Mitä valmennan?  12-14 vuotiaiden Mare ja Fixe pre jr joukkueita, sekä pieniä minivalmennuslaisia.
Historia: Voimistelun pariin päädyin jo alle kouluikäisenä. Voimistelin koko kilpaurani Keravan Ikaros/Zimbuet joukkueissa. Oman aktiiviurani päätin vuonna 2006, mutta palasin kilpasarjan puolelle vielä Terra joukkueessa. Valmentamisen ja ohjaamisen olen aloittanut vuonna 2006.
Ajatuksia valmentamisesta: Valmentamisessa parasta on tehdä yhdessä urheilijoiden kanssa töitä tavotteiden eteen ja saavuttaa onnistumisia. Toivon, että mahdollisimman moni valmennettavistani saa voimistelusta itselleen elämäntavan, paljon ystäviä ja ennen kaikkea mielettömiä kokemuksia. 

 

Iita Kalmari

Syntymävuosi: 1997

Koulutus: Voimisteluliiton valmentajakoulutus 2-taso, JV tuomari 3E

Mitä valmennan? Fixe Kids 10-12

Historia: Olen itse voimistellut vuosia vuoteen 2011 asti. Heti lopetettuani aloitin apuvalmentajana ja myöhemmin valmentajana. Olen valmentanut paljon eri ikäisiä ja eri tasoisia joukkueita. KNV:ssä aloitin valmentamaan vuoden 2017 alussa.

Ajatuksia valmentamisesta:

Janina "Iina" Uusitalo

Syntymävuosi: 1986
Koulutus: Opiskelen erityispedagogiikkaa Jyväskylän yliopistossa. Olen käynyt voimisteluliiton II-tason valmentajakoulutuksen. Lisäksi olen joukkuevoimistelun (II-taso) tuomari.
Mitä valmennan? Aqua-tiimi 1999-2001 synt, Liana 2007-2008 synt.

Historia: Reilun kymmenen vuoden mittainen voimistelu-urani päättyi 2005 vuoden lopussa. Viimeisimpänä voimistelin Iquaanit -joukkueessa. Valmentamisen olen aloittanut syksyllä 2003. Aluksi vedin lasten harrastejumppia sekä toimin apuvalmentajana valmennuspuolella. Valmennuspuolelle siirryin kokonaan vuonna 2005, jolloin aloitin myös Silva- ja Aqua- joukkueissa voimistelevien tyttöjen valmentamisen.

Ajatuksia valmentamisesta: Aina oppii uutta, ja tieto lisää tuskaa. :) Parasta kuitenkin on olla osana tätä voimisteluyhteisöä ja sen myötä saada kokea yhdessä ne ilot ja surut, joita tämä hieno laji antaa.

 

Jessica Knuters

Syntymävuosi: 1996

Koulutus: Opiskelen tällä hetkellä lastentarhanopettajaksi Helsingin yliopistossa. Valmennuskoulutuksista olen suorittamassa voimisteluliiton koulutusportaan I-tasoa.

Mitä valmennan? JV Liana, 2007-2008 syntyneet

Historia: Olen 14 vuoden voimistelu-urani aikana ehtinyt voimistella monessa eri seurassa, kunnes lopulta päädyin Keravan Naisvoimistelijoiden Apollot -joukkueeseen vuonna 2011. Nykyisin voimistelen ApoDot -joukkueessa. Valmentamisen olen aloittanut vuonna 2013 Ilona -joukkueen apuvalmentajana ja tällä hetkellä toimin valmentajana Liana-tiimissä.

Ajatuksia valmentamisesta: Valmentamisen kautta pystyn nauttimaan lajistani myös toisesta näkökulmasta ja voin itse nähdä ne samat onnistumiset valmennettavillani, mitkä olen itsekin kokenut. On myös mahtavaa päästä seuraamaan voimistelijoiden kehittymistä, sekä nähdä miten he nauttivat voimistelusta. Treenisalien onnistumiset ja ilot motivoivat aina vain eteenpäin.

 

Johanna Tervo

Syntymävuosi: 1982
Koulutus: Olen koulutukseltani lastentarhanopettaja. Valmennuskoulutuksia olen suorittanut Svolin joukkuevoimistelun lajitutkinnon ja lisäksi olen 3-luokan tuomari.
Mitä valmennan? JV ApoDot yli 18v. ja JV Liana 2007-2008 synt.
Historia:
Ajatuksia valmentamisesta:

 

Johanna Väliaho

Syntymävuosi: 1978
Koulutus: Liiton lajitutkinto 2003-2004 (joukkuevoimistelu), Liikunnan ammattitutkinto 2003-2004 (lasten liikunta), Valmentajan erikoisammattitutkinto 2005-2006 (joukkuevoimistelu)
Mitä valmennan? ApoDot yli 18v., Aqua Junior 16-20v., Mare Kilpa 12-14v., Team Lux ja Lux Mini 8-10v.
Historia: Oma voimistelu-urani kesti 15 vuotta ja sen jälkeen oli luonnollista jatkaa valmentamisen puolelle. Sillä tiellä olen ollut vuodesta 2000 ja tällä hetkellä valmentaminen on päätyöni. Keravan Voimistelijoissa aloitin vuonna 2004.
Ajatuksia valmentamisesta: Valmentaminen on monipuolista ja jatkuvaa prosessia sekä itselle että valmennetaville. Tyttöjen onnistumiset ja oivallukset, etenkin arjen harjoittelussa, tuovat hyvän mielen ja kantavat eteenpäin...samoin hymyt treeneissä ja motivoituneet urheilijat. Pidän työstäni ja yritän nautiskella siitä jokaisessa treenissä ja kilpailussa yhdessä valmennetavieni kanssa.

 

Klaudia Leppäaho

Syntymävuosi: 1999

Koulutus:

Mitä valmennan? Team Nix, Nix Mini, Team Lux ja Fixe Kids

Historia:

Ajatuksia valmentamisesta:

 

Laura Adler

Syntymävuosi: 1983
Koulutus: 2-tason valmentajakoulutus, 1lk tuomari
Mitä valmennan? JV Aqua junior, Kypsät Marjat (ent.äiditJV)

Historia: Aloitin voimistelun 1993 Riikka Kortelaisen (os. Ollikainen) joukkueessa. Päätin aktiiviurani 2003. Harrastin osittain samalla showtanssia. Muutaman välivuoden jälkeen palailin joukkuevoimistelun pariin ja kilpailin kilpasarjassa  joukkueessa GC Kerava. Joukkue esiintyy tällä hetkellä epäsäännöllisesti seuramme näytöksissä.

Valmentamisen aloitin 2000 lasten ryhmillä, KidMix ym. 2001 aloitin treeniryhmän kanssa ja 2003 syntyi joukkuevoimistelujoukkue Capellat (2003 - 2008). Nykyisessä Aqua juniorissa on vielä muutama voimistelija aivan alkuajoilta (2005) lähtien. Aikuisten voimistelun valmentamisen  (Kypsät Marjat) aloitin vuonna 2016.

Ajatuksia valmentamisesta: Tykkään toimia lasten ja nuorten kanssa. Parasta valmentamisessa on nähdä voimistelijoiden kehittyvän ja nauttivan lajista. Joukkueurheilu kasvattaa tyttöjä myös toimimaan ryhmässä, mistä on hyötyä salin ulkopuolellakin. Ja ennenkaikkea lajin parista saa elinikäisiä ystäviä, niin voimistelijat kuin valmentajatkin.

 

Lilli Keskitalo

Syntymävuosi: 1987

Koulutus: Olen koulutukseltani Sosionomi.
Valmentajakoulutuksessa olen tasolla 2.
Joukkuevoimistelun tuomarikurssit tasolle 2 asti.

Mitä valmennan? JV ApoDot yli 18v., JV Liana ja Liana kilpa 2007-2008 synt.
Historia: Aloitin voimistelun KNV:n riveissä ollessani alle kouluikäinen. Voimisteluharrastustani kesti reilut 10 vuotta, jonka jälkeen vuonna 2002 siirryin perusryhmien ohjaamisen pariin. Vuodesta 2004 eteenpäin olen valmentanut joukkuevoimistelijoita, eri ikäisiä ja eri tavoitetasoilla olevia joukkueita.
Ajatuksia valmentamisesta: Parasta valmentamisessa on mielestäni se, kun kovan treenaamisen jälkeen näkee tyttöjen kehittyvän ja oivaltavan uusia asioita. Tyttöjen kasvoilta paistava onnistumisen riemu on yksi niistä asioista, joiden takia tätä työtä teen - tietysti unohtamatta mahtavia hetkiä ja retkiä valmentajakavereiden sekä valmennettavien kanssa.

 

Mari Ruotanen

Syntymävuosi: 1983

Mitä valmennan? Liana RV (2007-2008 synt..), Mare (2005-2006 synt.) ja Terra yli 18 kilpasarja

Historia: Aloitin voimistelun 8-vuotiaana Riikka Kortelaisen (os. Ollikainen) valmennusryhmässä. Joukkueemme lopetti vuonna 2003. Syksyllä 2006 voimistelin iquaaneissa Johanna Tervon valmentaessa. Tämän jälkeen kokosimme kilpasarjaan joukkueen GC Kerava, jonka riveissä olen vuoroin itse voimistellut ja vuoroin valmentanut. Valmentamisen aloitin vuonna 2000 lasten ryhmällä. Syksyllä 2001 aloitin Terran valmentamisen ja sillä tiellä olen edelleen. Kesällä 2014 liityin Maren valmennustiimiin ja keväällä 2015 aloitin Lianan kanssa RV:n parissa.

Ajatuksia valmentamisesta: Joukkuevoimistelu on yksinkertaisesti upea laji! Sen parissa oppii kärsivällisyyttä, ryhmässä toimimista, esiintymistä, tunnollisuutta ja monia muitakin taitoja. Parasta voimistelussa on se, että aina voi oppia uutta ja kehittyä paremmaksi, sekä voimistelijana että valmentajana.

 

 

 

Saija Mokkila

Syntymävuosi: 1995

Koulutus: Valmentajan ammattitutkinto ja joukkuevoimistelun lajitutkinto, 3lk tuomari

Mitä valmennan? Fixe Kids (10-12v), Team Lux ja Lux Mini (8-10v) joukkueet

Historia: Voimistelu on ollut osa elämääni 20 vuoden ajan. Joukkuevoimistelua harrastin kevääseen 2016 asti ja tällä hetkellä oma urheilu-urani jatkuu kilpa-aerobicin puolella.

Valmentamisen ja ohjaamisen olen aloittanut vuonna 2009. Valmennettavieni parhaisiin saavutuksiin kuuluu useat mitalisijat tyttösarjoissa ja Ilona-joukkueen kilpasarjan mestaruus.

Ajatuksia valmentamisesta: Pyrin valmentajana innostamaan voimistelijoita tekemään töitä omien tavoitteiden eteen jokaisessa harjoituksessa ja mahdollistamaan urheilijoille mahdollisimman hyvät valmiudet kehittyä kohti omia unelmiaan. Nautin lasten valmennuksessa voimistelijoiden innosta ja ilosta, sekä oppimisen, oivalluksen ja onnistumisen hetkistä.

 

Sanni Väisänen

Syntymävuosi: 1995

Koulutus: 2-taso valmentajakoulutus ja 2lk tuomari

Mitä valmennan? Lux RV-treeni 

Historia: Olen pienestä pitäen käynyt erilaisilla tanssi- ja balettitunneilla. Joukkuevoimistelun pariin siirryin vuonna 2003, kun aloitin voimistelun Apollot nimisessä joukkueessa, jossa voimistelin kymmenen vuotta. Tämän jälkeen olen myös pyörähtänyt tanssillisen voimistelun kilpailuissa ja yli 16-vuotiaiden harrastesarjassa. Valmentamisen aloitin jo vuonna 2012 harrasteryhmissä ja 07-08 syntyneiden minivalmennuksessa. Valmensin myös vuoteen 2018 asti Liana-ikäryhmän joukkueita.

Ajatuksia valmentamisesta: Valmentaminen vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Se luo tavoitteita ja pitkän aikavälin päämääriä. Kova työ palkitaan kuitenkin jokaisissa harjoituksissa, kun saa nähdä voimistelijoiden kehittyvän ja nauttivan tästä upeasta lajista! 

 

Sara Lönnroth

Syntymävuosi: 1995

Koulutus: Olen koulutukseltani kasvatustieteen maisteri/luokanopettaja.

Valmennuskoulutuksista suoritan parhaillaan voimisteluliiton koulutusportaan I-tasoa.

Mitä valmennan? JV Liana, 2007-2008 synt.

Historia: Oma voimistelu-urani on kestänyt jo 17 vuotta. Keravan Naisvoimistelijoiden Apollot –joukkueeseen siirryin vuonna 2011, ja nykyisin voimisteluni jatkuu ApoDot –joukkueessa. Valmentamisen aloitin vuonna 2013 apuvalmentajana Ilona –joukkueelle. Tällä hetkellä toimin valmentajana Liana-tiimissä.

Ajatuksia valmentamisesta: Parasta valmentamisessa on saada olla mukana seuraamassa tyttöjen kehittymistä voimistelijoina ja ennen kaikkea nähdä heidän nauttivan lajista. Iloiset ilmeet ja onnistumiset treenisalilla motivoivat eteenpäin ja ovat syitä miksi nautin valmentamisesta.

 

Vilma Romppainen

Syntymävuosi: 1997

Koulutus: Suoritan parhaillaan Voimisteluliiton koulutusportaan I-tasoa. Olen suorittanut joukkuevoimistelun lajitaidon peruskoulutuksen sekä fyysisen valmennuksen peruskoulutuksen. 

Mitä valmennan? Nix Mini ja Team Nix 8-10 

Historia: Joukkuevoimistelua harrastin itse Dodoissa sekä ApoDoissa vuosina 2005-2017. Valmentaminen tuli kuvioihin vuonna 2014. 

Ajatuksia valmentamisesta: Valmentaminen on paras tapa pysyä itselle tärkeän lajin parissa. Parasta on lajin tuoma ilo, onnistumisen kokemukset ja yhteiset hetket valmennettavien ja valmentajien kanssa. On myös hienoa nähdä, kuinka kehitystä ja oppimista tapahtuu matkan varrella.