Koronavirustilanne, päivitys 27.3.

27.3.2020

Keravan Voimistelijoiden kaikki fyysisiä kokoontumisia vaativaohjaus-ja urheilutoiminta pysyy keskeytettynä 14.4.2020 saakka. Tämä koskee kaikkea lasten, nuorten ja aikuisten harrastustoimintaa, kilpa -ja valmennustoimintaa, leirejä, kursseja sekä tapahtumia – seuran toiminta jatkuu etämuodossa. Seuran huhtikuulle suunniteltu stara- tapahtuma, toukokuulle suunnitellut kilpa-aerobicin kilpailut sekä seuran kevätnäytökset perutaan.

 

Voimisteluliiton linjauksen* mukaisesti Keravan Voimistelijat KNV ry:n hallitus on päättänyt, että harrastuspuolen maksut tullaan toistaiseksi veloittamaan normaalisti, eikä perittyjä maksuja palauteta. Valmennuspuolella valmennusmaksut laskutetaan kauden loppuun asti normaalisti. Tämä päätös perustuu Voimisteluliiton linjaukseen* ja se on tehty, sillä toiminnan katkos on seurastamme täysin riippumaton eikä johdu seuran toiminnasta. Hallitus kuitenkin seuraa kulurakennetta ja voi tehdä joukkuekohtaisia päätöksiä maksujen suhteen(esimerkiksi jos maksuja on maksettu etukäteen huomattavia määriä). Toimintamaksu laskutetaan toteutuneiden kulujen mukaisesti – tähän palataan kauden lopussa kaikkien toteutuneiden kulujen ollessa tiedossa.

 

Keravan Voimistelijat on yleishyödyllinen yhdistys, eikä taho,joka tekee tai tavoittelee voittoa. Tästä syystä kaikilla harrastus-ja valmennusmaksuilla katetaan vain suoraan toiminnasta syntyviä kuluja. Nyt vallitsevasta kriisi- ja poikkeustilanteesta huolimatta seurallamme on silti yhä samoja koko seuraa koskevia juoksevia kuluja mm. hallivuokran, palkkojen sekä hallinnollisten kulujen osalta. Lisäksi suunniteltujen kisojen sekä näytösten peruuntuminen vaikuttaa suuresti seuran suunniteltuihin tuottoihin.

 

Haluamme todeta, että tilanne on hyvin ikävä, ja mikäli olosuhteet sallisivat toimintamme jatkuisi tutulla tavalla. Tämä poikkeustilanne yllätti meidätkin ja teemme parhaamme tarjotaksemme mahdollisimman monipuolisesti vaihtoehtoista toimintaa jäsenillemme.  Harrastepuolella tarjoamme etäjumppia mahdollisuuksien mukaan, ja valmennuspuolella joukkueille sekä ryhmille jaetaan omien valmentajien toimesta kotitreeniohjelmia sekä pidetään etävalmennusta joukkue / ryhmäkohtaisen ohjelman mukaisesti.

 

Toivomme että Keravan Voimistelijat koetaan yhteisönä, jossa jäsenet yhdessä kantavat vastuun tässä vaikeassa tilanteessa, joka on jokaiselle urheiluseuralle talouden ja toiminnan jatkuvuuden kannalta erittäin haastava. Uskomme että seura, jonka jäsenet ja jäsenten huoltajat osoittavat tässä tilanteessa yhteishenkeä sekä joustavuutta, tulee onnistumaan toiminnassaan hyvin myös sitten kun poikkeustilanne on ohi.

 

Ymmärrämme että tilanne koettelee meitä kaikkia, mutta toivomme että seurahenki auttaa kannattelemaan meidät tämän poikkeuksellisen ajankohdan ylitse - yhdessä mahdollistamme sen, että seuramme toiminta voi tulevaisuudessakin jatkua. Olemme todella pahoillamme kaikesta poikkeusolojenaiheuttamasta haitasta ja ylimääräisistä haasteista, ja toivomme ymmärrystä tässä vaikeassa poikkeustilanteessa.