Koronavirustilanne ja seuran toimenpiteet

12.3.2020

Seuraamme seurassamme tiiviisti tilannetta koronaviruksen aiheuttaman COVID-19-tartuntatautiepidemian tiimoilta. Hallituksen 12.3.20 antaman yleisötapahtumia koskevan ohjeistuksen mukaisesti jouduimme perumaan Kisakatselmuksemme tältä illalta;  jäsentemme, heidän perheenjäsentensä, toimihenkilöidemme, sekä työntekijöiden terveys on meille keskeisen tärkeää. Koronavirustilanne kehittyy nyt vauhdilla ja pyrimme seuraamaan kehitystä aktiivisesti sekä kansainvälisten linjausten sekä THL:n ja Suomen hallituksen tuoreiden ohjeiden täsmentyessä.

Ajantasainen tieto ja viimeisimmät ohjeet löytyvät: 

 THL:n verkkosivuilta.

 

Erityisen tärkeää kaikille harrastuksiimme sekä tunneillemme osallistujille on muistaa hyvä käsi- ja yskimishygienia. Samalla vältytään myös tavanomaisempien tartuntatautien leviämiseltä.

 Ohjeistus 12.3.2020:

  1. Kehoitamme tässä vaiheessa kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia välttämään seuran tunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista
  2. Pyydämme myös välttämään osallistumasta seuramme tunneille ja tilaisuuksiin, jos sinulla on lievänkin hengitystieinfektion oireita (nuha, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kuume jne.) tai olet juuri palannut lentomatkasta mistä vain mutta erityisesti THL:n epidemia-alueeksi julistamilta alueilta. Tällä hetkellä epidemia-alueeksi määritellään Manner-Kiina, Iran, Etelä-Korea, Italia, Tirolin alueen hiihtokeskukset Itävallassa, sekä Saksassa Nordrhein-Westfalenin osavaltio. Tuoreimman tiedon löydät THL:n sivuilta.
  3. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on myös oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella.

 

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja THL:n ohjeistusta, ja tulemme tarvittaessa päivittämään omaa ohjeistustamme. 

 

Hyvä käsi- ja yskimishygienia lyhyesti:

  • Pese kädet aina ulkoa sisälle tultaessa, ennen ja jälkeen treenin, WC-käynnin yhteydessä tai kun olet yskinyt tai niistänyt. Julkisissa tiloissa käytä käsipaperia tai omaa pyyhettä
  • Pese kädet runsaalla vedellä ja saippualla huolellisesti joka puolelta
  • Jos vesipesu ei ole mahdollinen, käytä käsidesiä. Vinkki: Tunneille on hyvä ottaa oma käsidesi mukaan!
  • Vältä koskettelemasta silmiä, suuta tai nenää, ellet ole juuri pessyt käsiäsi
  • Yski ja aivasta hihaasi, käytä kertakäyttönenäliinoja ja laita käytetty nenäliina roskiin heti

 

Linkkejä:

THL: Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

THL: Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19

WHO: Coronavirus disease (COVID-19) outbreak