Uusi EU:n tietosuoja-asetus voimaan 25.5.2018

21.5.2018

Uusi EU:n tietosuoja-asetus voimaan 25.5.2018. Tietosuoja-asetus (GDPR) vaatii toimenpiteitä myös muun muassa voimisteluseuroilta. Seurassamme on valmistauduttu uuteen asetukseen mm. päivittämällä seuran tietosuojaseloste. 

GDPR asetuksen tarkoituksena on parantaa EU-kansalaisten henkilötietojen suojaa. Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, joista henkilö voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa, eli esimerkiksi nimi, henkilötunnus, ikä, puhelinnumero, osoite yms. Henkilörekisterejä taas on kaikki listat ja muut materiaalit, joissa tällaisia henkilötietoja esiintyy.

Tietosuojaselosteesta henkilö näkee miten hänen henkilötietojaan käsitellään ja millaisia oikeuksia hänellä on. Tietosuojaselosteen pitää olla saatavilla suostumuksen antamisen yhteydessä esimerkiksi linkkin verkkosivuilla, ja meillä se löytyy TÄÄLTÄ

 

Seuramme kuvagallerioissa ja kuva-arkistoissa olevat vanhat kuvat ovat uuden tietosuoja-asetuksen myötä edelleen käyttökelpoisia, sillä kuvat on otettu joko julkisissa tilaisuuksissa tai niistä on pyydetty kuvaus- ja julkaisuluvat seuramme jäsentietojärjestelmässä Hoikassa.

Tietosuoja-asetuksen mukaisesti julkisissa tilaisuuksissa (esim. kevätnäytös, kilpailut) saa edelleen kuvata ja kuvia julkaista hyvän tavan mukaisesti. Kilpailua / tapahtumaa järjestäessämme Keravan Voimistelijat on kuitenkin esim. Kisapalvelun ilmoittautumisessa huolehtinut, että kisaan ilmoittautuville henkilöille kulkee tieto mahdollisesta valokuvauksesta.