Team Mare haki hopeiset mitalit Tanskasta!

21.4.2017

Keravan Naisvoimistelijoiden joukkuevoimistelujoukkueet Team Mare ja Team Liana osallistuivat menestyksekkäästi Tanskan Greven Easter Cupiin pääsiäisenä. Molemmat joukkueet pääsivät finaaliin.

Team Mare kisasi 10-12v sarjassa, josta kultaiset mitalit nappasi Tampereen voimistelijoiden Team Minetit (kokonaispisteet 35,38). Hopealle voimisteli   KNV:n Team Mare (kokonaispisteet 33,12). Pronssimitalit jäivät Tanskaan: Team Petit –joukkueen kokonaispisteet olivat 30,17.

 

Team Maren mitali on KNV:n ensimmäinen mitali ulkomailla järjestetyistä joukkuevoimistelun kisoista, ja siksi siis historiallinen seuran kannalta.

Joukkue on ollut mitaleilla kaikissa kotimaan viime syksyn ja tämän kevään kisoissa. Se harjoittelee 13,5 h viikossa valmentajinaan/koreografeinaan Anna Arffman ja Mari Ruotanen.

 

Tänä keväänä on tulossa vielä kahdet kisat, joihin osallistutaan: HJM Cup ja tyttömestaruuskisat. Joukkueen voimistelijat ovat erittäin taitavia ja motivoituneita urheilijoita. Tähtäimessä onkin kansallisissa kilpailuissa menestymisen lisäksi edustuspaikat kansainvälisiin kilpailuihin. Joukkueen harjoituksissa keskitytään fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen, sekä lajitaitojen syventämiseen. Joukkue on valittu Voimisteluliiton Ikäkausi-rinkiin.

 

Tanskan matka oli mahtava kokemus niin tyttöjen, valmentajien kuin vanhempienkin mielestä. Valmentajat ovat tyytyväisiä Team Maren tulokseen, koska tällä kaudella ohjelma on selkeästi aiempia kausia vaikeampi, ja erityisesti sen vuoksi palkintosija oli upea saavutus.

 

Team Liana kilpaili 8-10v sarjassa, ja sijoittui viidenneksi pisteillä 26,24.

Se oli sarjassaan ainoa ulkomaalaisjoukkue. Lianan kauteen mahtuu vielä kolmet kisat: 23.4. Hyvinkää Cup ja Keijumetsän Stara-tapahtuma, 29.4. KNV:n Vappu-Stara ja 6.5. HJM-Cup Hyvinkäällä.

 

Matkan aikana ehdittiin kilpailuiden lisäksi tutustua Tanskalaiseen kulttuuriin. Kisojen lisäksi yksi matkan kohokohdista oli tyttöjen kovasti odottama vierailu Tivoliin.