Ideapark Openista kaksi hopeamitalia

11.11.2014

Kilpa-aerobiccareiden SM-sarjalaiset kilpailivat uudenlaisessa kutsukilpailussa Ideapark Openissa lauantaina 8.11. Kilpailuun oli kutsuttu viisi seuraa järjestävän seuran Valkeakosken Koskenpoikien lisäksi, Keravan Naisvoimistelijat, Vantaan Voimisteluseura, Nokian Voimisteluseura, Seinäjoen Voimistelijat ja Jyväskylän Naisvoimistelijat.

Päivä alkoi AG1 eli 12-14-vuotiaiden SM-sarjan kilpailulla, jossa mukana oli yhteensä huikeat yhdeksän keravalaisyksilöä. Parhaiten sijoittui Carla Vesto ja Emilia Turunen, jotka kumpainenkin ansaitsi pisteet 16,200. Tekniikkapisteiden ratkaistaessa Carlan sijoitus oli 10. ja Emilian 11. Carlan onnistui saada kaikki ohjelman vaikeusosat läpi, mutta esiintyminen ei ollut aivan hänen omaa parastaan. Seuraavaksi sijoittui ensikertaa yksilönä kilpaillut Rosa Claramunt (13./23. pistein 15,700). Rosan kausi on ollut hyvin rikkonainen loukkaantumisen takia ja pisteet olivat oikein hyvällä mallilla tähän nähden. Heti Rosan perään sijalle 14. tuli Amanda Eskelinen (15,500), sijalle 16. Netta Ilvonen (15,100), Meri Mäkinen (20., 14,450), Henna Seppänen (21., 14.450) ja Nea Keitaanranta (22., 13,750). Julia Enjala kilpaili myös ensi kertaa yksilönä ja ensikertalaisuus näkyi vielä vahvasti suorituksessa, sijoitus 23. pistein 13,650.

AG1 joukkuesarjassa oli päivän aikana vain yksi suorittaja, Foxit eli Meri Mäkinen, Amanda Eskelinen ja Carla Vesto. Tytöillä olikin kova urakka edessä, kun taukoa yksilö ja joukkuesuorituksen välissä oli osalla tytöistä vain noin kymmenisen minuuttia. Ohjelmaan mahtui vielä eriaikaisuuksia, mutta tytöt onnistuivat kohottamaan pisteitään Nokian Cup-kilpailusta yli pisteen verran. Lauantaina pisteet olivat 15,05, jotka eivät silti aivan yltäneet tyttöjen ennätyspisteisiin.

AG2-sarjassa eli 15-17-vuotiaiden sarjassa yhdeksästä suorittajasta neljä tuli Keravalta. Sarja oli yllätyksiä täynnä. Päivän onnistujina voidaan pitää Alina Kuuttia ja Iida Happoa, jotka kumpainenkin onnistuivat korottamaan pisteitään huomattavasti viime kilpailusta. Kumpainenkin sai myös vaikeuspisteet hyvälle tasolle, vaikka liikkeitä jäi edelleen saamatta. Sarjassa pisteet olivat todella pienin välein, sillä neljällä sarjan kilpailijoista oli samat pisteet. Pisimmän korren vei kuitenkin upeasti Alina Kuutti pistein 17,350 ja näillä pisteillä hienosti toinen sija. Iida Happo jääden 0,1 Alinasta, 17,250 ja näillä pisteillä 6. sija. Kärjen tuntumaan yleensä bicannut Camilla Bergström ei yltänyt lauantaina parhaimpaansa vaan teki virheen pressiliikkeessä, joka maksoi pisteissä ja sijoituksessa paljon. Pisteet samat Iidan kanssa, 17,250 ja sijoitus sarjan neljänneksi. Eli kahden mitalin tuominen tiukasta yksilösarjasta oli vain 0,1 päässä Iidalla ja Camillalla. Miia Anttila onnistui saamaan AG2 –sarjan ennätyspisteensä ja onnistui nostamaan vaikeuspisteitään huomattavasti. Miian pisteet olivat 15,100 ja sijoitus sarjan yhdeksänneksi.

AG2 triosarjassa nähdyt Ciiat eli Camilla Bergström, Iida Happo ja Alina Kuutti eivät onnistuneet päivän suorituksessa vaikeusliikkeissään ja se verotti pisteitä. Pisteet kuitenkin saatiin kohoamaan vaikeusliikkeiden virheistä huolimatta korkeammalle kuin Nokian kilpailussa. Pisteillä 17,250 tytöt saivat sarjan hopeaa ja ansaitsivat koko sarjan korkeimmat tekniikkapisteet.

Alkuillasta käytiin vielä 9-11-vuotiaiden sarjan kilpailu, joten pienimmillä oli pitkä kisapäivä edessä lauantaina. Yksilösarjassa Nea Vähäsarja onnistui Nokian kisan lailla ja sai varmalla koreografiallaan pisteet 15,500. Nea sijoittui tiukassa sarjassa sijalle 14. Sarjan keravalaisyllättäjä oli varmastikin Pinja Valppu, joka selvästi nautti lavalla olostaan. Pinjan jalanheitot nousivat korvaan ja pressiliikkeissä etenkin näkyi biccarilla huikea tsemppi. Pinja saikin omat ennätyspisteet 15,05 ja sijoittui sarjassaan 16. sijalle.

Myös joukkuesarja 9-11-vuotiaissa on vaativa sarja ja kilpailu on kovaa. Mafit eli Viola Claramunt, Kerttu Kivi ja Viivi Lääveri onnistuivat kuitenkin kohottamaan pisteitään Nokia Cupista. Etenkin tytöt nostivat taiteellisuuspisteitään. Mafien pisteet Ideaparkissa olivat 14,500 ja sijoitus sarjan viidenneksi. Toinen keravalaisjoukkue Beannat eli Lotta Eriksson, Aava Kähärä ja Kerttu Järvenpää hymyilivät lavalla säteilevästi, mutta vielä muutama vaikeusliike jäi saamatta läpi. Beannojen pisteet 13,600 toivat heille kuudennen sijan heti Mafien perään.

Ideapark Open oli toiseksi viimeinen kotimaan kilpailu ja katse häämöttää jo kauden päätöskilpailussa, joka käydään Seinäjoella 22.-23.11. Nyt aerobiccarit ahkeroivat vielä muutaman viikon, jotta Seinäjoella päästään parhaimpiin suorituksiin!

Alina Kuutti
Alina Kuutti