Nokialta viisi mitalia Keravalle

7.11.2014

1.-2.11. Aerobicporukka suuntasi Nokialle Cup 4 –osakilpailuun ja toi tuliaisina yhden kullan, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia

Lauantaipäivän osalta kaulaan tarttui tuplahopea:

Lauantaipäivä starttasi 9-11 –vuotiaiden sarjalla, jossa yksilönä kilpaili ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nea Vähäsarja upeasti saaden omat ennätyspisteet 15.650 ja sijoitus yhdessä kilpailuiden suurimmista sarjoista 24./44. Samassa sarjassa ensimmäistä kautta kisaava Pinja Valppu sai pisteet 14.350 ja sijoitus 34. Saman luokan joukkuesarjassa kilpailivat joukkueet Mafit (Viola Claramunt, Kerttu Kivi, Viivi Lääveri) ja Beannat (Lotta Eriksson, Kerttu Järvenpää ja Aava Kähärä). Mafit saivat pisteet 14.100 ja Beannat 13.550. ND-joukkueet ovat parantaneet tasaisesti suoritustaan kisa kisan jälkeen ja itsevarmuus kisalavalla on kasvanut.

AG1-sarjassa 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa kilpaili lauantaina myöskin huikeat 45 nuorta aerobiccaria. Keravalaisittain parhaiten sarjassa menestyi Emilia Turunen pistein 16.500 sijoittuen 17. sijalle. Emilia ei kuitenkaan saanut läpi vielä kaikkia vaikeusosiaan, joita hiotaan vielä ensi kilpailua varten. Suoritus oli nyt jo kuitenkin Varalan kilpailua varmempi. Seuraavana keravalaisbiccarina oli Carla Vesto sijalla 21. pistein 16.000. Carlalla kävi ohjelman loppupuolella yllättävä virhe alasmenossa ohjelman loppupuolella, mutta liikkuvuutensa ja tekniikkansa ansiosta Carla sai silti hienot pisteet. Sarjassa oli hieno keravalaisedustus 7 kilpailijaa: Amanda Eskelinen 14.450 (36.), Henna Seppänen 14.400 (37.), Netta Ilvonen 14.300 (38.), Meri Mäkinen 13.350 (43.) ja Nea Keitaanranta 13.150 (44.).

AG1-sarjan joukkueissa kilpailivat tällä kaudella ensimmäistä kertaa Foxit (Meri Mäkinen, Amanda Eskelinen ja Carla Vesto). Suorituksesta näkyi, etteivät tytöt ole päässeet paljoa harjoittelemaan vielä yhdessä, pisteet 14.550 riittivät tällä kertaa tiukassa sarjassa kuudennelle sijalle.

AG2-sarjasta tuli mieluinen kahden mitalin yllätys, kun 15-17-vuotiaiden SM-sarjassa Camilla Bergström kipusi ensi kertaa yksilösarjan mitaleille. Camilla onnistui vaikeusliikkeissään ja sai ensi kertaa tällä kaudella ohjelmansa täyden vaikeuspistemäärän. Tämä oikeutti Camillan ennätyspisteisiin 18.200 ja näillä upeasti hopealle. Tämän mitalin eteen on tehty paljon töitä, onnea! Samassa sarjassa Iida Happo epäonnistui ohjelman ensimmäisessä pressiliikkeessä, joka hieman verotti pisteitä (15.550, sij. 10/16). Miia Anttila samassa sarjassa sijalla 14. pistein 14.000.

AG2-sarjan joukkueissa Camilla Bergström, Alina Kuutti ja Iida Happo suorittivat ohjelmansa varmemmin kuin viikko sitten Kohtla-Järvellä, mutta useat vaikeusliikkeet eivät silti menneet läpi ja pisteet jäivät alhaisiksi heidän omaan ennätykseensä nähden. Tytöt saivat myös pukuvähennyksen. Pisteet 16.900 riittivät kuitenkin hopeamitaliin.

 

Sunnuntaipäivänä vuoroon pääsi kilpasarjat ja sieltä mitalisaldoa kartutettiin vielä kolmen mitalin verran:

2-luokan pisteet sarjassa Niemistö Michelle, Simonen Tiia ja Vikman Bea suorittivat sarjapätkiä hienosti läpi jopa 4-tasolta onnistuneesti ja pääsevät näin harjoittelemaan uusia sarjoja ensi kilpailuja varten.

Päivän selkeä onnistuja oli Emma Jokivuori 3-luokan yli 12-vuotiaiden sarjassa. Kyseessä oli Emman kauden viimeinen kilpailu ja jännitys lavalle asteltaessa oli silmiinpistävää. Emma kuitenkin osasi kääntää tämän vahvuudeksi ja onnistui vaikeusliikkeissään. Hän sijoittui upeasti sijalle 3. saaden sarjan pronssia. Pisteet 14.650 ylittävät myöskin nousupisterajat, jolloin Emma pääsee nousemaan ensi kaudeksi AG1 sarjan 12-14-vuotiaiden SM-sarjaan. ”Emma on kehittynyt todella nopeasti, hän on aloittanut aerobicin vasta vuosi sitten syksyllä”, kommentoi Emman valmentaja Paulina Mertanen. Oikein paljon onnea mitalista ja nousupisteistä!

3-luokan yli 10-vuotiaiden joukkuesarjassa Cecet eli Sini Hattuniemi, Netta Ilvonen ja Nea Keitaanranta suorittivat ohjelmansa iloisesti saaden pisteet 13.750 ja ansaiten päivän toisen pronssin kaulaansa. Sarjan toinen keravalaisjoukkue Floriat eli Anri Vesto, Veera Nevala ja Janette Koskinen olivat pisteillä 12.550 sarjansa kuudensia. Floriat olivat selkeästi parantuneet yhdenaikaisuudessaan viime Varalan kisasta.

4-luokan Meksit (Mirka Kallio, Kaisa Korhonen ja Elena Sahi) eivät yltäneet aivan yhtä hyvään suoritukseen kuin Varala Cupissa, pisteet tällä kertaa 13.650 (sij. 1/1). Mirka Kallio kilpaili myös 4-luokan yksilösarjassa saaden hienot pisteet 14.800 ja sijoittuen suuren sarjan puoleen väliin 12./21. Saman sarjan Saija Mokkila epäonnistui suorituksessaan monissa vaikeusosaliikkeissä ja pisteet tipahtivat Varala Cupista huomattavasti (13.850, 16./21.).

Hiomiseen ei kisan pohjalta jää tällä kertaa niin paljoa aikaa, sillä jo lauantaina 8.11. koko SM-sarjalaisten kisaporukka suuntaa kohti Ideapark Open kilpailua. Kilpailu on poikkeuksellinen, sillä se järjestetään kokonaisuudessaan kauppakeskuksessa. Tervetuloa kannustamaan meidän aerobiccarit parempiin suorituksiin shoppailun lomassa!

Camilla Bergströmille hopeaa
Camilla Bergströmille hopeaa
Emma Jokivuorelle ja Ceceille pronssia
Emma Jokivuorelle ja Ceceille pronssia
Minibicciläiset palkintojenjaon jälkeen
Minibicciläiset palkintojenjaon jälkeen